הכי חריף שיש! שיא הגינס הלוהט ביותר

מכירים אנשים שהם יכולים לאכול את האוכל הכי חריף ולעומתם את אלה שמתרגשים מביס קטן עם קצת סחוג? זה לא סתם, יש לזה הסבר מדעי

נהנים או סובלים מחריף? יש לזה הסבר מדעי. צילום: מידג'רני

קודם כל בואו נבין מה זה התחושה של חריף בפה. כאשר אנחנו אוכלים אוכל מסוים שיש בו רכיב כימי כזה או אחר שמפעי מנגנונים עצביים בתוך הפה שלנו שיוצר תחושה של שריפה וכאב, מה שאנחנו מכירים כחריף. החומר המוכר ביותר שמבצע את התחושה הזו נקרא: קפסאיצין שקיים בפלפלים חריפים. למה בכלל שיהיה חומר כזה על פלפלים? זה מנגנון הישרדותי של הצמח ששומר עליו בפני מזיקים שלא רוצים להתקרב לחומר הזה שעלול להיות עבורם קטלני.

אבל לא מדובר בגזרת גורל, אפשר להרגיל את הגוף לקפסאיצין, בהנחה ונאכל ממנה לא מעט ובצורה הדרגתית, וכמובן לא ליפול לשתיית מים תוך כדי שכן זה דווקא מחמיר את התחושה ולא עוזר להעביר את החריפות. מה כן יכול לעזור? לא סתם ממליצים לשתות חלב שמכיל בתוכו "קזאין" שהוא סוג של סבון עבור הקפסאיצין, הוא עוטף אותו ומעלים את התחושות שלו.

מייק ג'ק החליט לקחת את הנושא הזה לקיצון והפך להיות מאסטר של חריף, הוא מסוגל לעשות דברים שהם מעבר לכל דימיון בנושא, ועל כך אפשר לראות בוידאו המצורף למעלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר