בחודשים האחרונים הפכה מדיניות ה-DEI (גיוון, הכלה ושוויון) לאחד הנושאים המרכזיים אצל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהביע כלפיה ביקורת רבה, זאת בעוד שתומכיה מדגישים את תרומתה ליצירת סביבת עבודה מכילה ושוויונית, שתורמת גם להצלחה העסקית.
לא מדובר רק בסוגיה פנים-אמריקנית. בשנים האחרונות, ובמיוחד בישראל, ארגונים נחשפו לאתגרים מורכבים, שהכריחו את מנהליהם להתמודד עם שינויים מתמידים ולקבל החלטות לא פשוטות. דווקא ברגעים כאלה מתחדדת ההבנה שמה שמחזיק אותנו אינו רק ה"מה" - התוצאות והביצועים העסקיים - אלא גם ה"איך", הדרך שבה אנו מגיעים לתוצאות, באמצעות הערכים שלנו.
אם הערכים מהווים חלק בלתי-נפרד מהתרבות הארגונית, הם מחזקים את העובדים, יוצרים חיבור משמעותי לקהילה וממצבים את הארגון כמותג בעל השפעה חיובית. מעבר לסיסמאות, גיוון והכלה הם חלק מהותי באסטרטגיה שלנו, המאפשרים לעובדים לחוש גאווה, להרגיש חלק מקהילה משמעותית ולתרום מעבר לשגרת העבודה היומיומית. כך נוצר לא רק אימפקט חברתי, אלא גם חיזוק של הארגון עצמו כגדול יותר מסכום חלקיו. במציאות שבה עובדים מחפשים משמעות במקום העבודה, זו הופכת למשימה קריטית לכל מנהל.
השנה האחרונה הוכיחה לי שוב ושוב שהיוזמות החשובות ביותר לא תמיד מגיעות מההנהלה – לעתים הן נולדות מהשטח, מהעובדים עצמם. אחד הדברים שאני גאה בהם במיוחד הוא הדרך שבה יצרנו בארגון פלטפורמה פתוחה לכל רעיון. כשהעובדים יודעים שכל יוזמה שלהם עשויה להפוך למציאות, זה משחרר יצירתיות אינסופית.
כך נולדו פרויקטים כמו האקתון עם קהילת יוצאי אתיופיה, בוטקאמפ לקהילה הגאה, בוטקאמפ לאנשים עם מוגבלות, יוזמות לקידום נשים, יוזמות לקידום העסקה של פצועי ופצועות צה״ל ושיתופי פעולה עם ארגונים חברתיים - כולם צמחו מתוך רצון אמיתי לעשות טוב. מעבר לכך, ההשפעה אינה מסתכמת בפרויקטים עצמם – ההשפעה יוצרת תחושת ערך וסיפוק בקרב העובדים, שבסופו של דבר מחזקים גם את המחויבות שלהם לארגון.
יוזמות אלו מחזקות את החוסן הארגוני, לא רק מקצועית אלא גם רגשית. הן מזכירות לנו שאנחנו לא רק קבוצה של עובדים, אלא קהילה. תחושת הביחד הזו קריטית במיוחד בזמנים של אי-ודאות, כשהמציאות עלולה להפריד ולבודד. כשאנשים מרגישים שהם חלק ממשהו גדול יותר, הם לא רק עובדים טובים יותר, אלא הם גם ״יזמים״ טובים יותר, שמפיצים את רוח הארגון הלאה.
אך ההשפעה אינה נעצרת כאן. גלי ההשראה הללו מגיעים גם ללקוחות, לשותפים עסקיים ולחברות גלובליות. הם רואים את העשייה ומבינים את הכוח האמיתי של הארגון - לא רק מחויבות לערכים, אלא מסר של עוצמה חוסן והשפעה. בעולם העסקי של היום, הצלחה עסקית נמדדת לא רק לפי המוצרים והשירותים, אלא גם לפי התרבות הארגונית וההשפעה שלה על החברה. ארגונים שמובילים מהלכים חברתיים הופכים למגנט לכישרונות, ללקוחות נאמנים ולשיתופי פעולה משמעותיים.
בסופו של דבר, הערכים שמובילים אותנו בזמני משבר הם אלו שמגדירים אותנו גם בשגרה. כשהמציאות מאתגרת, הבחירה להסתכל החוצה, להשקיע בקהילה וליצור משמעות היא זו שבונה לא רק ארגונים חזקים – אלא גם חברה טובה יותר לכולנו. זו ההזדמנות שלנו לצמוח ולהצמיח, ולבנות משהו שיישאר איתנו הרבה אחרי שהאתגר יחלוף. יותר מכל, זהו מסר לעתיד – כי ארגון שמושתת על ערכים אמיתיים אינו רק מגיב לשינויים, אלא מוביל אותם.
הכותבת היא סמנכ״לית משאבי אנוש ישראל בחברת אימפרבה-תאלס ישראל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו