טיקטוק | צילום: רויטרס

טיקטוק תשחרר אלבום של ביצועי מוזיקה קלאסית ללהיטים

הרשת החברתית הפופולרית תשחרר בחודש אוגוסט אלבום שיכלול 18 שירים בעלי עיבוד קלאסי ללהיטים ויראליים שפרצו בה • מחקר חדש מגלה: טיקטוק – הרשת החברתית הפופולרית ביותר בארה"ב

יותר ממיליארד משתמשים יש לטיקטוק, וכעת הם עומדים לקבל צד מפתיע מאוד של הרשת החברתית הפופולרית – באוגוסט הקרוב תשחרר החברה את האלבום המוזיקלי הראשון שלה, שבעצמו יגיע מז'אנר לא צפוי.

הרשת החברתית המובילה חברה לחטיבת המוזיקה הקלאסית של האחים וורנר, ותשיק אלבום שיכלול 18 רצועות שיהיו עיבוד מוזיקלי קלאסי ללהיטים ויראליים בטיקטוק, שיבוצעו על ידי תזמורת הקולנוע של בבלסברג הגרמנית, אשר ידועה בהקלטת פסקולים לסרטים קלאסיים כמו "מטרופוליס" ו"המלאך הכחול", כמו גם ל"ממזרים חסרי כבוד" של קוונטין טרנטינו, לסדרת האנימציה של נטפליקס "אהבה, מוות ורובוטים" ולהפקות רבות אחרות.

איש משתמש בטיקטוק // צילום: רויטרס, צילום: רויטרס

 

האלבום החדש, שנקרא Tiktok Classics – Memes & Viral Hits, יושק הן בגרסה דיגיטלית והן במהדורות פיזיות של דיסק ותקליט ויניל, בסוג של הפוך על הפוך. שישה סינגלים ישוחררו ב-8 ביולי, ואילו האלבום המלא יגיע לחנויות במהלך אוגוסט.

בין הרצועות שייכללו באלבום ניתן יהיה למצוא את יצירת החליל Monkeys Spinning Monkeys (שמשמשת כיום כפסקול של לא פחות מ-27 מיליון סרטוני טיקטוק), את מזמור הימאים הסקוטי Wellerman Sea Shanty ואת נעימת הפסנתר Pieces, כאשר כולן, כאמור, יזכו לביצועים פילהרמוניים באורך מלא.

פייסבוק, מאחורייך

האמת היא שטיקטוק, אשר נמצאת בבעלות חברת בייטדאנס הסינית, יכולה להרשות לעצמה להתעסק בפרויקטים אזוטריים דוגמת האלבום החדש. לאחרונה דווח כי הרשת החברתית צפויה לשלש השנה את הכנסותיה, שעשויים לעמוד בשנת 2022 על 12 מיליארד דולר (לעומת 4 מיליארד דולר "בלבד" ב-2021), כך לפי חברת מחקרי הרשת eMarketer. אם התחזית אכן תתממש, תהיה טיקטוק רווחית יותר מטוויטר ומסנאפצ'ט הוותיקות יחדיו, שלוש שנים בלבד לאחר ששילבה בפלטפורמה שלה מודעות מסחריות.

בתוך כך, ממחקר של חברת Data.ai עולה כי משתמש אמריקני ממוצע מקדיש לגרסת האנדרואיד של האפליקציה 28.7 שעות בחודש בממוצע, לעומת 15.5 שעות שימוש חודשיות בפייסבוק ו-7.8 שעות באינסטגרם.

עם זאת, יש לסייג מעט את הנתונים, שכן טיקטוק מיועדת בעיקר לצעירים שמקדישים לרשתות הרבה יותר זמן מסך לעומת משתמשים בוגרים יותר שמעדיפים את פייסבוק. הנתונים מציגים מגמת צמיחה מטאורית, ואסור לשכוח שצעירי הטיקטוק של היום הם בוגרי המחר (שאולי גם ייהנו, כך מסתמן, ממוזיקה קלאסית).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...