"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טווסים על האש ומכתב בתיבת הדואר: כך נחשפה פרשת התעללות בבעלי חיים

לפי כתב אישום, תושב פלורידה השאיר לשכנתו מכתב איום שבו התחייב להמשיך לשחוט את הטווסים שלו אם תוסיף להאכילם ואף הצהיר בפני שוטרים שיחסל את כולם לאחר שחרורו

,עודכן
0השמעה
טווס. צילום: צביקה ראובני - ג'יני

שופט בפלורידה העניק אתמול (שני) צו הגנה לאישה שטענה כי שכנה נשבע להרוג את כל הטווסים שנותרו בנכס שלו אם היא תמשיך להאכיל אותם. סגני השריף עצרו את השכן, קרייג ג'ון ווגט בן ה-61, לפני כשבוע, והאשימו אותו בהתעללות חמורה בבעלי חיים.

החוקרים אמרו שהאישה מסרה מכתב בכתב יד שווגט השאיר בתיבת הדואר שלה. "תפסיקי להאכיל אותם או שאמשיך להרוג אותם כדי להוכיח את הנקודה", הזהיר המכתב, לפני שתיאר כיצד ראשיהם של שני טווסים נערפו, נטפו דם וניצלו במחבת. הבלשים אישרו שווגט הוא שהכניס את המכתב לתיבה. כך לפי USA Today.

השוטרים חקרו את ווגט, שאישר כי הטווסים שהוא מגדל משוטטים בחופשיות במדשאות בתים ושהודה שהרג שניים מהציפורים שלו, "כי השכנה המשיכה להאכיל אותם" והסביר כי הוא הרג אותם ואז בישל אותם במחבת.

בזמן שהובא למעצר, הוא אמר: "אחרי שאשתחרר אני מתכנן להרוג את כל הטווסים שלי כדי למנוע מאחרים לקחת אותם", כך על פי דיווח של השריף.

הרשויות לא חשפו כמה טווסים חיו במגרש בן הדונם או מה יקרה לאלה שנותרו.

השכנהאמרה לשוטרים כי מעולם לא ניסתה לקבל בעלות על הטווסים, אך נהנתה לצפות בהם משוטטים בשכונה. היא הוסיפה כי היא חוששת מנקמה אחרי שווגט ישוחרר. על פי החוק בפלורידה, התעללות חמורה בבעלי חיים נושאת עונש מרבי של חמש שנות מאסר, ייעוץ פסיכולוגי חובה ואיסור על החזקת בעלי חיים לתקופה מוגדרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר