"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא האמנתי למראה עיניי": גשש צה"ל תפס קוף שרץ על גדר הביטחון ביו"ש

גשש בכיר בחטיבת מנשה זיהה קוף רץ על גדר המערכת והצליח ללכוד אותו באופן יוצא דופן • רשות הטבע: "הקוף כנראה ברח מהחזקה לא חוקית"

,עודכן
0השמעה
הקוף שנתפס. צילום: גשש בכיר חטיבת מנשה רנ"ג ד. והחייל סמ"ל חסן הייב

גשש בכיר בחטיבת מנשה חווה השבוע רגע בלתי נשכח כאשר זיהה במהלך סיור שגרתי קוף שרץ על גדר הביטחון. הגשש, רנ"ג ד', שלא האמין בתחילה למראה עיניו, החליט לפעול במהירות כדי להציל את בעל החיים המפוחד.

"במהלך סיור של גששי חטיבת מנשה על גדר המערכת זיהנו קוף שרץ על הגדר. רדפנו אחריו עד שנכנס לתעלת תקשורת בבסיס", מספר הגשש. "סגרתי את הדלת כדי שלא יברח עד שאזעיק את רשות הטבע והגנים".

הקוף ליד החומה בטרם נלכד,צילום: - גשש בכיר חטיבת מנשה רנ"ג ד. והחייל סמ"ל חסן הייב

הגשש, שעבר קורס גשש שומר טבע ב-2016, פנה מיד לחמ"ל המבצעי ולמד"ר הגששים, שחיברו אותו לאמנון פאוור, פקח תשתיות בגזרת שומרון מרשות הטבע והגנים.

"בעבר הצלחתי להציל צבאים וחיות בר אחרות אבל זאת פעם ראשונה שראיתי קוף על הגדר ביהודה ושומרון", הוסיף הגשש. "אני שמח שהצלחתי להציל אותו. הבנתי שכנראה מדובר באחד הקופים שברח מהחזקה לא חוקית מאיזור אום אל-פחם. הקוף היה מפוחד מאוד".

בן רוזנברג, מנהל האגף להגנה על החי והצומח ברשות הטבע והגנים, שיבח את פעולת הגששים. "בזכות הקשר השוטף עם הגששים וההכשרה שהרשות מעבירה להם ראינו פה פעולה חשובה מאוד של גשש בכיר בחטיבת מנשה והחייל סמ"ל חסן הייב. מהירות הזיהוי והתגובה סייעו לנו ללכוד את הקוף שנראה שעבר החזקה לא חוקית בתנאים לא טובים".

"לצערנו בחודשים האחרונים אנחנו עדים לעלייה בסחר והחזקה לא חוקית של קופים", מזהיר רוזנברג. "במספר מקרים נצפו קופים מסתובבים בשטחים פתוחים וביישובים. ההערכה היא כי הם נמלטו מהמחזקים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר