"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"משיכה לחשמל": האם זה מה שגרם לתקיפת הכרישים בחדרה?
קבוצת כרישים תקפה צוללנים ליד שונית באוסטרליה • החשד: מצלמה תת-מימית בוהקת גרמה להם לתקוף • הצוללנים לא נפגעו

Loading...

למרות התקיפה: אזרחים שוחים בים של חדרה לצד כרישים // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"משיכה לחשמל": האם זה מה שגרם לתקיפת הכרישים בחדרה?

קבוצת כרישים תקפה צוללנים ליד שונית באוסטרליה • החשד: מצלמה תת-מימית בוהקת גרמה להם לתקוף • הצוללנים לא נפגעו

אורי רודריגז-גרסיא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

צוללנים הותקפו על ידי כרישים בזמן שחקרו לגונת אלמוגים מרוחקת באוסטרליה. ההתקפה התרחשה בזמן שהצוות צילם בעלי חיים ימיים בשונית מידלטון, מול חופי ניו סאות' ויילס.

אחת הנשים בקבוצה החזיקה מצלמה תת-ימית שבהקה מתחת למים, ולפי החוקרים שהשתתפו בצלילה זה כנראה מה שמשך את הכרישים וגרם להם לתקוף אותה. בסרטון נראים הכרישים מתקרבים אליה ומתנגשים בה, ואחד מהם אף פגע בראשה. הצוללנית החלה לצרוח ולהדוף את הכרישים.

בסופו של דבר, איש לא נפגע בתקיפה וזמן קצר לאחר מכן הצוות חזר לשונית.

כזכור, גםברק צח ז"ל שנהרג בהתקפת הכרישיםליד תחנת הכוח בחדרה, נשא עמו מצלמה תת-מימית. משפחתו מסרה לאחר האירוע הטרגי: "ברק נכנס למים כדי לצלול ולתעד כרישים, לא כדי להאכיל אותם או לשחק איתם. בשיחה שקיימנו עם דייג שהיה עד לאירוע, נאמר לי כי הוא שחה לצידו ובהמשך התרחק מעט לכיוון פתוח יותר. הוא צילם את הכרישים מרחוק אך לא נגע בהם או האכיל אותם. כשהחלו להתקרב אליו יותר מדי, השתמש במקל של מצלמת הגו-פרו כדי להרחיק אותם בעדינות".

סקרנים מתגודדים סביב כרישים בחוף חדרה (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

ד"ר עדי ברש, ביולוגית ימית, חוקרת פוסט-דוקטורט במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט ומנכ"לית עמותת "כרישים בישראל", אמרה ל"ישראל היום" לאחר שצפתה בסרטון: "לכרישים יש חוש חשמלי מיוחד, שמסייע להם במציאת טרף מתחת לחול. ידוע שהם נמשכים למכשירים חשמליים ולשדות חשמליים. בהקשר לתקיפה בחדרה, אנחנו לא יודעים אם זה היה חלק מהעניין. מצלמות היו מאוד נפוצות בקרב צוללים בחדרה, אבל היו הרבה גורמי סיכון שהצטרפו באירוע המצער שקרה שם".

ד"ר עדי ברש. "היו הרבה גורמי סיכון שהצטרפו באירוע המצער שקרה בחדרה", צילום: באדיבות המצולמת

"תאונות עם כרישים הם מאוד נדירות, ולכן קשה גם מאוד לחקור ולהבין את הגורמים המספרים הם פשוט מאוד קטנים", מסכמת ד"ר ברש.

ד"ר ברש צירפה חוות דעת של חוקר התנהגות הכרישים אריק לואה, שכתב על התקיפה בחדרה: "הקורבן ללא ספק היה קורבן להתקפה של 'בולמוס טירוף אכילה', שבו השתתפו מספר כרישים. השאלה היא: איך החל בולמוס האכילה הזה? צריך להיות טריגר ראשוני, בדרך כלל נשיכה ראשונה - שלרוב היא מקרית ולא מכוונת ספציפית לבני אדם. נשיכה זו, מזרזת - באמצעות גירויי ריח (דם) או קול - את הכניסה למצב של 'טראנס הזנה' של הכרישים באזור. ייתכן שמדובר בצילום/וידאו מתחת למים. במקרה זה, הקרינה האלקטרו-מגנטית ממצלמה עשויה להספיק כדי להפעיל נשיכה ראשונית שמשפיעה שלא בכוונה על השחיין (ולא ממוקדת בו בתחילה), אך מניעה את התהליך של בולמוס האכילה. עם זאת חשוב לציין שבמקרים רבים, טעות אנוש היא השורש של תאונה כזו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...