"רק רונאלדו ומסי עשו את זה": ריאל מדריד מגנה על הכוכב ה"עצוב"

הבלאנקוס חגגו 1:4 על לייפציג, אבל ויניסיוס ג'וניור שוב לא היה מעורב, הוחלף ונטש ראשון את המגרש בסיום • קיליאן אמבפה, טיבו קורטואה וז'וזה מוריניו הגנו עליו, אבל המחליף שלו רק נהיה טוב יותר

יאן דיומנדה מחליף את ויניסיוס | צילום: AFP

רגע לפני הקלאסיקו בברצלונה ביום ראשון, נראה שריאל מדריד מתחילה להתחבר. ה-1:4 אמש (רביעי) על ר.ב לייפציג בליגת האלופות היה המשחק השלישי ברציפות שבו הבלאנקוס כובשים רביעייה, אבל רק שחקן אחד הוא לא באמת חלק מהחגיגה - ויניסיוס ג'וניור.

בשבוע שעבר הברזילאי הוחלף כשריאל הייתה בפיגור 3:1 מול רומא, וראה מהספסל את המהפך ל-3:4. בשבת ב-1:4 על סביליה הוא החל לרצות עונש הרחקה של ארבעה משחקים בליגה הספרדית בעקבות משיכה בשיער של שחקן יריב, מה שיגרום לו להחמיץ גם את הקלאסיקו, וגם אמש הוא לא היה מעורב באף שער לפני שהוחלף בדקה ה-70. עם שריקת הסיום, הוא היה השחקן הראשון שירד לחדרי ההלבשה.

בעוד הסבלנות מסביב אוזלת, בתוך הקבוצה עושים הכל כדי לשמור על ויניסיוס מפני הביקורות הגוברות. קיליאן אמבפה שכבש ובישל נשאל האם חברו להתקפה עצוב, והוא השיב: "אם הוא עצוב זה טוב, כי זה אומר שהוא רוצה לתת יותר ולשחק יותר טוב. אבל הוא צריך להיות גאה במי שהוא, כי יש לו את כל האיכויות.

ויניסיוס ג'וניור | צילום: EPA

ברנרדו סילבה, שכבש שער בכורה בריאל, הוסיף: "אני סבלתי כשאני שיחקתי נגד ויניסיוס בעבר. אני בטוח שכשהחלק החשוב של העונה יגיע, הוא יהיה שם".

טיבו קורטואה, שהודה כי הוא מתקרב לסיכום על חוזה חדש בריאל מדריד ושהוא רוצה לפרוש במועדון, גם כן התייחס לברזילאי: "ויני מחפש את הגרסה הטובה ביותר שלו, וזה יבוא עם התמיכה מהקבוצה והקהל. קשה להיות בשיא שלך כל עונה, רק רונאלדו ומסי עשו את זה. נעזור לו לחזור לכושר שיא".

ויניסיוס ג'וניור וז'וזה מוריניו | צילום: AFP

המאמן ז'וזה מוריניו אמר: "האם הוא עצוב? רק הוא יכול לענות על השאלה הזו. הוא צריך את התמיכה והאהבה של הקהל. אני מרוצה ממנו, אתה תמיד צריך לצפות ממנו ליותר, שמרו עליו טוב ובגלל זה הוא לא השפיע הרבה. לא החלפתי אותו כי לא אהבתי את מה שאני רוצה, אלא כי יש לי המון כישרונות על הספסל כמו אנדריק ויאן דיומנדה".

ובעוד ויניסיוס נמצא במגמת ירידה, דיומנדה נמצא במגמת עלייה מובהקת. שחקן הכנף בן ה-19, שהפך הקיץ לרכש היקר בתולדות המועדון, הבקיע בוולה מול האקסית מגרמניה אחרי שנכנס כמחליף ועומד על שלושה שערים ושלושה בישולים בארבעת המשחקים האחרונים בכל המסגרות. בהיעדרו של ויניסיוס, הוא מסתמן כמועמד טבעי לפתוח מול בארסה בקאמפ נואו ביום ראשון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...