פפ גווארדיולה, שלקח חופש אחרי עשור במנצ'סטר סיטי, ממשיך לנצל את הזמן שלו כדי להפיץ מסרים פרו פלסטינים ואנטי ישראלים בכל פלטפורמה אפשרית. אתמול (ראשון), הוא השתתף בסרטון של אונר"א בספרד תוך כדי שהוא מדברר שקרים וחצאי אמיתות על המצב הנוכחי בעזה.
"הם אינם מתים, הם בני אדם שנרצחו. אלו אינם מספרים. אלו חיים שהיו להם שם, פנים ומשפחה, חלומות וזכרונות" אמר גווארדיולה על רקע תמונות מעזה שאמורות לעורר חמלה, "הם אינם נזק אגבי, הם ילדות וילדים. וכשאנחנו מפסיקים לקרוא לדברים בשמם, כשאנחנו מקבלים שפה שמסתירה את הכאב, אנחנו מתחילים לאבד את האנושיות שלנו.
"אנחנו חווים רגע אפל מאוד בהיסטוריה שלנו. אנחנו רואים ילדות וילדים בעזה מחפשים את הוריהם בין ההריסות, מבקשים עזרה, סובלים מרעב, נותרים לבדם. אנחנו רואים אותם מאבדים הכל עוד בטרם הספיקו לגדול. והגיהנום נמשך, ועמו גם הדה-הומניזציה של העם הפלסטיני. החיים שלהם חשובים בדיוק כמו שלנו, הכאב שלהם אינו זר. בואו לא נשכח. הסולידריות עם פלסטין אינה יכולה לקחת הפסקה, וגם האחריות שלנו לא".
לאחר מכן, עבר להאשים את ישראל במצב ההומניטרי בעזה: "נכון להיום, ממשלת ישראל הרגה יותר מ-74,000 בני אדם בעזה וממשיכה להערים קשיים על כניסת סיוע הומניטרי. ובזמן שעזה ממשיכה להיות מוחרבת, ממשיכים הריסות הבתים הפלסטיניים והעקורים בכפייה בגדה המערבית".
האם מישהו סיפר לו שחמאס מונע בעצמו כניסת 3,000 פועלים לרפיח למרות תוכנית השלום עליה חתם? האם מישהו סיפר לו שחמאס משתלט על מאות משאיות הסיוע שנכנסות לעזה מדי יום - דבר עליו התריע האלוף יורם הלוי? אולי כן, אולי לא, אבל כנראה שגם הוא חי בשקר שמי שאחראי על המצב הנוכחי ברצועה היא ממשלת ישראל ולא חמאס בעצמו.
"כמה שאנחנו מעריצים את החוסן של העם הפלסטיני, הם לא היו צריכים להיות חסינים" המשיך המאמן. "אף עם לא צריך להעביר דורות שלמים בהוכחת יכולתו לשרוד סבל. אף ילדות לא צריכה לגדול כשהיא לומדת לשרוד לפני שהיא לומדת לחיות". יופי פפ, רואים שאתה מכיר את ההיסטוריה של העם היהודי.
לאחר מכן, המשיך לשורה התחתונה של הסיפור: תמיכה באונר"א וקריאה לתרום לארגון: "תמיכה באונר"א הכרחית מתמיד. לתמוך באונר"א פירושו לתמוך באלו שממשיכים להתנגד לרעב, לאלימות, לפחד ולנטישה. כי כדי להמשיך להרוס, צריך לכפות שתיקה. ואנחנו לא נישתק.
"השתיקה היום היא דרך לבחור צד, אך אנחנו לא יכולים להביט לצד השני. פלסטין חשובה, ופלסטין זקוקה לצדק ולשלום. עכשיו, בבקשה, המשיכו לדבר על פלסטין. המשיכו להגן על האנושיות מול האדישות. בבקשה, אם אתם יכולים, תמכו באונר"א כדי שנוכל להמשיך להביא סיוע לאלו שזקוקים לו ביותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

