שחטאר דונייצק חוזרת למאבק סביב מנור סולומון. מנכ"ל המועדון האוקראיני, סרגיי פאלקין, חשף כי בכוונת האוקראינים לפנות מחדש לטוטנהאם ולדרוש ממנה פיצוי בעקבות מכירתו של הישראלי לווסטהאם בקיץ האחרון.
סולומון הצטרף לתרנגולים ללא תמורה בקיץ 2023, לאחר שפיפ"א אפשרה לשחקנים זרים בקבוצות מרוסיה ומאוקראינה להשעות את חוזיהם בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. בשחטאר זעמו כבר אז על המהלך, בטענה שסולומון היה שווה כ-20 מיליון יורו, ואף איימו לנקוט בצעדים משפטיים.
כעת, אחרי שטוטנהאם מכרה את שחקן הכנף הישראלי לווסטהאם תמורת סכום התחלתי של כ-5 מיליון ליש"ט, באוקראינה מתכוונים לפתוח את הנושא מחדש. פאלקין טען כי בעת מעברו של סולומון ללונדון התקיימו שיחות בין המועדונים, שבהן הושגה הבנה בעל פה בנוגע למכירה עתידית.
"הם ישלמו לנו חלק מהמכירה"
"היו לנו ויכוחים ודיונים עם טוטנהאם", אמר פאלקין. "הגענו להסכמה בעל פה שכאשר הם ימכרו את השחקן, הם ישלמו לנו חלק מסכום המכירה. עכשיו נפנה אליהם באופן רשמי עם ההצעות שלנו ועם האופן שבו אנחנו רואים את המצב".
המנכ"ל אף הבהיר כי בשחטאר לא מתכוונים לוותר במקרה שטוטנהאם תדחה את הדרישה. "אם יהיו לנו בעיות בדיונים ובמשא ומתן, נפנה לגורמים מתווכים", אמר.
גם הליך משפטי על הפרק
לפי פאלקין, המטרה בשלב הראשון היא להגיע להסכמה ללא הסלמה, אך גם אפשרות של הליך משפטי נמצאת על השולחן. בשחטאר מוכנים לפנות להתאחדות המועדונים האירופית ואף לבית הדין לבוררות בספורט (CAS) אם לא יימצא פתרון. "אם הם יהיו ידידותיים ונגיע להסכמה, מבחינתנו הסיפור ייסגר", סיכם פאלקין. "עדיף לפתור את זה בדרך ידידותית".
מבחינת סולומון עצמו, מדובר בפרק נוסף בסאגה שנמשכת מאז עזיבתו את אוקראינה. כעת, אחרי המעבר לווסטהאם, המכירה שלו עשויה להצית מחדש את המחלוקת בין שחטאר לטוטנהאם - יותר משלוש שנים אחרי שהישראלי עזב את המועדון האוקראיני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
