קשיים כלכליים ונפשיים: מחצית מהכדורגלניות בעולם שוקלות לפרוש

כמעט מחצית מהכדורגלניות ברחבי העולם שוקלות לפרוש מהמשחק מוקדם מהמתוכנן בעקבות קשיים כלכליים ולחצים נפשיים • דו"ח מקיף של ארגון השחקנים הבין-לאומי FIFPRO חושף פערים עצומים בין הצמיחה המסחרית של הענף לבין תנאי העסקתן של מרבית השחקניות

ליברפול נגד צ'לסי - כדורגל נשים | צילום: Getty Images

כמעט מחצית מכדורגלניות העולם שוקלות לפרוש מהמשחק מוקדם מהמתוכנן, כאשר הלחצים הכלכליים והתמודדויות עם בריאות הנפש מהווים את הסיבות המרכזיות לכך. כך עולה מדו"ח נרחב שפרסם היום (שני) ארגון השחקנים הבין-לאומי FIFPRO.

הדו"ח התבסס על ראיונות עם 800 שחקניות ברחבי העולם והציג נתונים מדאיגים. כ-49% מהמשתתפות בסקר העידו כי הן שוקלות לפרוש מוקדם מהמתוכנן. מתוכן, 59% ציינו את מצבן הכלכלי כסיבה לכך, בעוד 46% הצביעו על עומס ולחץ נפשי. מנהלת תחום כדורגל הנשים בארגון, אלכס קולווין, ציינה כי בעוד שהתנאים שופרו עבור כ-5% מהשחקניות בצמרת, עבור 95% מהשחקניות הדרך עוד ארוכה מאוד.

נבחרת ישראל בכדורגל נשים | צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

על פי הנתונים, אף שהשכר החודשי הממוצע עלה בשנים האחרונות והגיע ל-2,601 דולרים, השכר החציוני נמוך בהרבה ועומד על 1,669 דולר בלבד - נתון המעיד על צמיחה בלתי שוויונית בענף. ב-10 מדינות במזרח אירופה שנסקרו, השכר הממוצע של השחקניות אף נמוך משכר המינימום הלאומי. בנוסף, נמצא כי רק 56% מהשחקניות מחזיקות בחוזה העסקה מוסדר, 13% בלבד מקבלות הפרשות לפנסיה מהמועדון, ו-47% דיווחו כי במועדון שלהן אין מספיק אנשי צוות מקצועי.

סוגיה מרכזית נוספת שעלתה בדו"ח היא בריאות הנפש: 57% מהשחקניות מעידות כי חוו קשיים נפשיים, אך מחציתן לא קיבלו כל תמיכה או מענה מהמועדונים שבהם שיחקו. בעקבות הממצאים, הארגון קורא לעגן תקני מינימום מחייבים בכללי העסקה לאומיים, שיכללו שכר הוגן, מענה רפואי ותמיכה נפשית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...