אקס מכבי תל אביב נענש במדינתו: "לא כיתת יורים"

פרדראג ראיקוביץ', ששיחק בעשור הקודם במדי הצהובים וכיום משמש כשוער הראשון של אל איתיאחד, לא זומן לנבחרת סרביה לאחר ש"הבריז" ממשחקי ידידות בחודש יוני: "הקריטריון הסופי הוא מידת המחויבות של השחקנים לנבחרת הלאומית"

פרדראג ראיקוביץ' , Getty Images
פרדראג ראיקוביץ' | צילום: Getty Images

בשאר העולם מתכוננים לקראת חלון הנבחרות הארוך שעומד להגיע ומתעסקים בזימונים ובמי שלא זומן. אם בישראל נוצר דיון סביב הסיטואציה של דיא סבע ובזמביה לא היו יכולים לשתף את קינגס קאנגווה, בנבחרת סרביה יש גם עניין עם אקס ליגת העל - פרדראג ראיקוביץ'.

השוער הסרבי, ששיחק במכבי תל אביב בעשור שעבר ונחשב לאחד הטובים במדינתו, לא קיבל את הזימון למרות הקשר הטוב עם מאמן נבחרת סרביה הנוכחי, וליקו פאונוביץ'. ראיקוביץ', ששיחק בשבוע שעבר במדי אל איתיחאד למרות טענות על קרע בשריר, נותר מחוץ לרשימה - אבל הסיבה אינה מקצועית.

לחלון הנבחרות האחרון, שם סרביה שיחקה משחקי ידידות, ראיקוביץ' בחר שלא להתייצב, וזה עלה לו במקום בסגל בזמן החלון הקרוב. פאונוביץ' נשאל על כך במסיבת העיתונאים שלאחר חשיפת הסגל ולמרות שלא נקב בשמו באופן ישיר, אמר את הסיבות מדוע הוא לא זומן.

פרדראג ראיקוביץ' | צילום: אי.פי

"מי שלא נמצא ברשימה נופל תחת אחת הקטגוריות והקריטריונים שיצרנו. אני לא רוצה לנקוב בשמות ולדבר על זה בפומבי. מעולם לא הצבנו אף אחד מול כיתת היורים, וגם לא רוצים לעשות זאת. עבור רשימה זו, קבענו את כושרם של השחקנים, את צרכי הנבחרת הלאומית ואת עומק הרשימה שלנו, הנדרש לארבעת המשחקים הללו, כקריטריונים מאתגרים מאוד.

"הקריטריון הסופי הוא החלון הקודם, איך השחקנים היו מחויבים לנבחרת הלאומית. אני לא רוצה לחשוף אף אחד מול הציבור, אבל בוודאי שיהיו החלטות משמעתיות". ראיקוביץ' היה השוער הראשון של פאונוביץ' בחלונות המשחקים בחודש מרץ, כאשר וניה מילינקוביץ' סאביץ' עלה בהרכב פעם אחת מול ספרד. שוערה של נאפולי זומן גם הפעם לצד ג'ורג'ה פטרוביץ' מבורנמות' ופיליפ סטנקוביץ' מוונציה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
פרדראג ראיקוביץ'. | צילום: אי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר