בהפסקת המחצית אתמול (חמישי) באליאנץ ארנה ייתכן שהיה מי שהתחיל לחשוש. באיירן מינכן לא הצליחה להבקיע במשך משחק וחצי, אחרי שמצאה את הרשת ב-47 משחקים רצופים לפני כן, אלא שבודה גלימט ביצע חילוף בין הקורות והבווארים ניצלו זאת כדי לפתוח את המבול.
ג'מאל מוסיאלה כבש עם פתיחת המחצית השנייה, מייקל אוליסה בישל להארי קיין, אלפונסו דייוויס כבש בבעיטה אדירה לרשת ואוליסה חתם את ההצגה עם צמד מרהיב בדרך ל-0:5 וניצחון 23 ברציפות של באיירן מינכן במשחק הפתיחה של עונת ליגת האלופות.
כאשר טקס כדור הזהב נמצא מעבר לפינה, קיין ואוליסה הוכיחו שהם כאן בשיא הכוח. למעשה, בשנת 2026 לאף שחקן מחמש הליגות הבכירות לא הייתה מעורבות גדולה יותר בשערים בכל המסגרות מהם: קיין 39 (34 שערים ו-5 בישולים) ואוליסה 34 (17 שערים ו-17 בישולים).
הופעה של קוסם
אוליסה היה מעורב ישירות לפחות בשלושה שערים בפעם הרביעית בקריירה שלו בליגת האלופות והוא השתווה לראפיניה, כשאף שחקן לא רשם נתון טוב יותר. עם צמד ובישול מול בודה גלימט הוא נבחר לאיש המשחק בפעם השלישית בחמישה משחקים של באיירן העונה.
בנוסף, לפי "Sofascore" מאז עונת 2003/04 רק שלושה שחקנים רשמו הופעה שכללה 6+ בעיטות, 6+ מסירות מפתח ו-6+ דריבלים מוצלחים: ניימאר מול באטה בוריסוב ב-2015, פליפה קוטיניו מול מאריבור ב-2017 ואוליסה אתמול. היו לו 7 בעיטות, 7 מסירות מפתח ו-6 דריבלים.
"אנחנו משחקים באותה צורה ומה שקורה, קורה", אמר אוליסה אחרי המשחק. "בהפסקה המאמן אמר לנו פשוט להמשיך לשחק אותו דבר והמשחק ייפתח. זה טוב לשחק עם הקבוצה, כולם מכירים את התנועות אחד של השני, יודעים איך לשחק יחד וכשזה עובד, זה טוב ואנחנו שמחים".
בשורה עם רונאלדו ולבנדובסקי
חברו להתקפה, קיין, הוא הפייבוריט לזכות בכדור הזהב בטקס בלונדון לפי אתרי ההימורים. עם השער אתמול הוא הצטרף לרשימה יוקרתית של ארבעה שחקנים שכבשו ב-8+ הופעות רצופות בליגת האלופות. לפניו עשו זאת כריסטיאנו רונאלדו ורוברט לבנדובסקי פעמיים ורוד ואן ניסטלרוי.
עם 10 שערים ושלושה בישולים בשמונת משחקי ליגת האלופות האחרונים שלו, קיין ממשיך להיות בלתי עציר. "היינו קרובים מאוד בעונה שעברה וחצי הגמר הוכרע על פרטים זעירים", אמר. "אנחנו מבינים יותר את השיטה, מהווים איום על כל קבוצה, צנועים, אבל לקבוצות יהיה קשה נגדנו".
על האפשרות שיזכה בכדור הזהב אמר: "גאה להיות מועמד לצד חבריי לקבוצה. זכינו בשלושה תארים בגרמניה ופספסנו בקושי את ליגת האלופות. אבל זה לא בידיים שלי, זה תלוי במצביעים. זו הייתה עונה מיוחדת מבחינה אישית, אבל כל מה שאני יכול לעשות זה להתמקד בהווה".
את השער שפתח את הסכר כבש מוסיאלה, וזה לא היה סתם רגע עבור הקבוצה והאוהדים. הכוכב בן ה-23 חזר להרכב לראשונה מאז שתי ההתמוטטויות הרצופות שלו בקדם העונה, שנגרמו כתוצאה מבעיה נוירולוגית איתה הוא מתמודד. 76 שניות לתוך המחצית השנייה והוא זעזע את הרשת.
"כולם היו שמחים בשבילו, 75 אלף איש באצטדיון והאנשים מול הטלוויזיה", אמר קומפני. "ידענו שהרגע שלו יגיע. הוא כבש שער ממש חשוב. מקווה שהמיקוד עכשיו יהיה רק על ההופעות שלו. הוא יודע איך להתמודד עם הנושא האחר, וימשיך לקבל את כל התמיכה שלנו".
בנוסף, היה זה ציון דרך ענק עבור המועדון עם השער ה-900 של באיירן מינכן במסגרת המפעלים האירופיים. רק ריאל מדריד הבקיעה יותר מהבווארים ועבור מועדון הפאר הגרמני זהו עוד רגע מכונן בהיסטוריה האדירה שכוללת זכייה בשש אליפויות אירופה.


