נבחרת אנגליה תפתח את דרכה במונדיאל רק ביום רביעי (23:00) כשתפגוש את קרואטיה באצטדיון AT&T בארלינגטון, טקסס, אך עוד לפני כן היא עברה יומיים סוערים. לפי "דיילי מייל" מלבד תקרית השוד בקנזס סיטי, גם שף הנבחרת נעצר בתחנת הרכבת מכיוון שנשא סכיני בישול.
- היכנסו למתחם המיוחד לקראת מונדיאל 2026 >>
מונדיאל 2026: השיטה החדשה, הבתים - והשיאים שעשויים להישבר >>
המקרה התרחש בעת שהשף ניסה לעלות על הרכבת מווסט פאלם ביץ' שבמיאמי לאורלנדו, שם פגשה אנגליה את קוסטה ריקה למשחק הכנה לקראת הטורניר ביום חמישי, ומכיוון שנשא את סט הסכינים שלו הוא "נתפס" על ידי גלאי המתכות ומערכות האבטחה הופעלו.
לשף הובהר כי הוא לא יורשה לקחת את הסכינים ויהיה עליו לנסוע בלעדיהם. מקורבים אמרו ל"דיילי מייל" כי היה צורך לבצע הסדרים חלופיים ובסופו של דבר המצב נפתר בדרכי שלום. בנבחרת אנגליה לוקחים את נושא התזונה והארוחות המשותפות ברצינות רבה ומקפידים על כך.
השחקנים נחתו בקנזס
בינתיים, מי שכן הגיעו בשלום לקנזס סיטי היו השחקנים עצמם, שנחתו אתמול (שבת) בשעות הצהריים בשדה התעופה בעיר. בליווי משטרתי כבד שכלל אופנועים ורכבים משוריינים הועברה הנבחרת למקום בו תשהה לאורך הטורניר - מלון מדוברוק בכפר היוקרתי פריירי.
תומאס טוכל ושחקניו התקבלו על ידי המקומיים בשלטים ודגלים וכ-150 איש המתינו להם במלון יחד עם להקה מקומית. הארי קיין וג'וד בלינגהאם ניגשו להודות להם ולהעניק חתימות וסלפי. המלון מעוצב בסגנון פונדק אנגלי והסדרי האבטחה באזור חמורים כדי לתת את הפרטיות המירבית.
הפרטים מאחורי השוד
ובחזרה לתקרית השוד, ב"דיילי מייל" חשפו פרטים חדשים. היקף הנזק כולל את נעלי המשחק של השחקנים, חלקן מיוחדות וכוללות עיצובים אישיים, וחלקן נעליים אורתופדיות מותאמות. לפי הדיווח הנעליים של קיין ובלינגהאם שנגנבו שוות אלפי ליש"ט והשניים ייאלצו להסתדר עם נעליים חלופיות.
השוד התגלה כשאנשי הצוות הגיעו למגרש האימונים. הם מצאו מעט מהפריטים שנשארו מפוזרים בחוץ. השודדים ניסו לקחת את שולחן הפינג פונג, אך הוא נשבר במהלך הגניבה. לוח הדארטס "שרד", אך החצים נלקחו. גם הלוח הטקטי של טוכל נשאר, בעוד שהכדורים הרשמיים נלקחו מלבד אחד.
המשטרה המקומית מעריכה כי הצליחה לאתר חלק מהסחורה הגנובה אחרי שביצעה מעצרים, אולם לא ברור עדיין מה וכמה. עד האימון הראשון כל הציוד אמור להיות מושלם והשחקנים עצמם יקבלו את כל מה שיצטרכו כדי להופיע בצורה הטובה ביותר ולהגיע מוכנים מול קרואטיה.

