שחקני תון מניפים את גביע האליפות. צילום: fcthun_official

הקבוצה לקחה אליפות ראשונה בהיסטוריה - והובסה 8:3 במשחק ההנפה

על סיפור כזה לא שומעים בכל יום: תון זכתה באליפות שווייץ לראשונה בתולדותיה, אך ספגה הפסד משפיל לפני קבלת הגביע • הקבוצה, שרק עלתה העונה מהליגה השנייה, ספגה 6 הפסדים ב-7 המחזורים האחרונים - ובכל זאת זכתה בתואר

[object Object]

על סיפור כזה לא שומעים כל יום. תון השווייצרית השלימה הערב (חמישי) היסטוריה פרטית, כשחגגה את תואר האליפות הראשון בתולדותיה מול הקהל הביתי. היא רצתה לעשות זאת עם חגיגה גדולה על כר הדשא, אך ספגה תבוסה חריגה - עם 8:3 ליאנג בויז מהמקום השישי.

התוצאה היא לא האירוע ההזוי היחידי בסיפור של תון, שעלתה רק העונה מהליגה השניה. היא זכתה באליפות למרות שרשמה מאזן של שישה הפסדים בשבעת המחזורים האחרונים. למעשה, היא הבטיח את האליפות אחרי הפסד 3:1 לבאזל לפני שני מחזורים.

האוהדים אמנם סיימו את העונה עם תבוסה לא מכובדת, אך זה לא מנע מהם לחגוג בטירוף את התואר הראשון בתולדות המועדון. הם חגגו עם השחקנים את התואר באצטדיון, זאת לאחר שכבר חגגו בכיכר העיר לפני פחות משבועיים.

שחקני תון חוגגים בטירוף, צילום: EPA

תון מוכרת לכדורגל הישראלי בזכות צמד המפגשים שלה מול הפועל באר שבע במסגרת מוקדמות הליגה האירופית בעונת 2015/16, אז היא סיימה ב-1:1 בטרנר בזכות שוויון בדקה ה-87, אך ניצחה 1:2 לאחר מהפך בביתה - והדיחה את הדרומיים בדרך לשלב הבא.

שחקני תון חוגגים עם האוהדים, צילום: EPA
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...