בריאל מדריד מתרחשת בימים האחרונים רעידת אדמה פנימית, שלפי דיווח ב"דיילי מייל" מובילה את המועדון כמעט באופן ישיר להחזרת ז'וזה מוריניו - האיש שאימן את הבלאנקוס בין 2010 ל-2013 ונחשב למועמד המועדף של פלורנטינו פרס כדי "להחזיר סדר" למועדון שיצא משליטה.
האירוע המרכזי התרחש השבוע באימון, כשעימות בין אורליין טשואמני לפדריקו ואלוורדה הסתיים בפציעה של ואלוורדה ופינוי לבית חולים - תקרית שהוגדרה על ידי שחקנים כ"חמורה ביותר שזכורה במועדון". אבל מאחורי האירוע הבודד מסתתרת תמונה רחבה הרבה יותר: לפי הדיווח, חדר ההלבשה של ריאל מפוצל למחנות ברורים.
לפי הדיווח, המתחים החלו להתעצם מאז השינויים בצוות המקצועי בתחילת השנה, כולל עזיבתו של צ'אבי אלונסו והגעתו של אלברו ארבלואה - מהלך שהוביל לפיצול בתוך הסגל בין תומכי המאמן הקודם לבין אלו שהתנגדו לו. מאז, כך נטען, המשבר רק החריף, כשהקבוצה כבר איבדה סיכוי ממשי לתארים ומפגרת אחרי ברצלונה בפער משמעותי. דווח גם על מתיחות קשה בין שחקנים לצוות המקצועי, כולל שחקנים שמסרבים לדבר עם המאמן הנוכחי ומערכות יחסים מתוחות בתוך הסגל.
"יש לו עניין לא גמור"
על הרקע הזה נכנס לתמונה שמו של מוריניו. לפי הדיווח, נשיא המועדון פלורנטינו פרס רואה בהתדרדרות הזו דווקא הזדמנות: המצב הנוכחי מחזק את התמיכה הציבורית בהחזרתו של המאמן הפורטוגלי, שבעבר התנגדו לו חלק מאוהדי המועדון אך נחשב כעת לדמות סמכותית שיכולה לאחד חדר הלבשה מתפרק.
זהו גם ההקשר של מוריניו עצמו: המאמן, שמוביל כיום את בנפיקה, מרגיש לפי הדיווח כי "יש לו עניין לא גמור" בריאל מדריד. בתקופתו הקודמת במועדון הוא אמנם זכה באליפות ספרד, אך לא הצליח לפרוץ את תקרת הזכוכית של ליגת האלופות, כשהודח שלוש פעמים רצופות בחצי הגמר - נתון שהוא עצמו רואה כבלתי גמור מקצועית.
לפי הכתבה, מוריניו לא צפוי להיענות להצעות אחרות הקיץ, כולל אפשרות לחזרה לצ’לסי, ובמדריד מעוניינים להציגו כבר לפני פתיחת המונדיאל. בנוסף נטען כי הוא עשוי לקבל סמכויות רחבות במיוחד בניהול הסגל - כולל השפעה ישירה על עתידם של שחקנים המעורבים בסכסוכים הפנימיים.

