באיירן מינכן הממה אתמול (רביעי) את ריאל מדריד. למרות שפיגרה 3:2 באליאנץ ארנה עד הדקה ה-89, צמד שערים של לואיס דיאס ומייקל אוליסה הפכו את התוצאה, השלימו עבור הבווארים ניצחון כפול על הבלאנקוס, 4:6 בסיכום, ושלחו אותם לחצי הגמר של ליגת האלופות.
מי שמחכה להם במעמד הגדול היא פריז סן ז'רמן (הדיחה את ליברפול ברבע הגמר) שנראית כאחת הפייבוריטיות לזכות בתואר. התחושה בגרמניה היא שהמפגש בחצי הגמר הוא למעשה הגמר האמיתי של המפעל היוקרתי, בזמן שבמקביל ייפגשו אתלטיקו מדריד וארסנל.
האופוריה בגרמניה גדולה. "כבר זכינו בטרבל", הכריזו הפרשנים ב"בילד", שם הסבירו כי הכוונה היא לכך שיש להם את המשולש הכי קטלני בליגת האלופות: "מייקל אוליסה הוא שחקן הכנף הכי טוב באירופה, הארי קיין הוא החלוץ הכי טוב באירופה - כבר עם 50 שערים העונה, ולואיס דיאס הוא כמעט ללא ספק הרכש הכי טוב שנעשה בקיץ 2025".
לווינסנט קומפאני יש את התשובה?
למרות התחושות הנהדרות, בבאיירן יודעים שפריז סן ז'רמן תהיה משוכה גבוהה עוד יותר מריאל מדריד, ולמאמן וינסנט קומפאני כבר יש תוכנית משחק לקראת קרב הענקיות מול היריבה מצרפת, כך לפחות הבטיחו ב"קיקר": "הוא נתן לבאיירן מתנה גדולה, אבל עכשיו כמאמן יש לו כמה חידות לפתור לקראת פריז סן ז'רמן, הוא חייב לדעת מה לעשות".
קומפאני עצמו, שנראה מאושר אתמול, שומר על שתיקה לגבי הדברים שהוא מתכנן לקראת חצי הגמר, אבל במועדון הפאר הגרמני כבר פתחו במלחמה פסיכולוגית, אולי בניסיון להרדים את החבורה של לואיס אנריקה: "אנחנו הכי טובים באירופה, אבל יחד עם פריז סן ז'רמן".
המתח בריאל מדריד התפוצץ
בצד השני נמצאת ריאל מדריד המאוכזבת. אחרי המתקפה על שופט המשחק בשל הרחקתו הגבולית של אדוארדו קמאבינגה, בבלאנקוס הבינו שעליהם לעשות בדק בית: איך הם עומדים לסיים שנה שנייה ברציפות ללא תואר - זאת למרות שיש להם על הנייר את השחקן הטוב בעולם, קיליאן אמבפה.
בקבוצה הביעו אכזבה גדולה מאנטוניו רודיגר בהגנה ומהנרפות של הקשרים האחוריים בדקות האחרונות אחרי הרחקתו של קמאבינגה. בספרד בטוחים שלא מעט מהשחקנים ישלמו על כך בקיץ ויאלצו לעזוב.
לצד זאת, פיצוץ גדול נרשם בין ויניסיוס ג'וניור לג'וד בלינגהאם כבר במהלך המשחק. החלוץ הברזילאי לא אהב לספוג ביקורת מצד האנגלי וצעק לעברו: "מה אתה רוצה ממני, תסתום את הפה". הסיבה למתח ביניהם היא עצם זה שבלינגהאם מאשים את ויניסיוס באנוכיות.
MadridismoSiempre
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

