צפו: האזעקה קטעה את הראיון של הכוכב האגדי - וכך הוא הגיב
אנדריי שבצ'נקו שוחח עם הטלוויזיה השבדית כשהתקפה רוסית נוספת על אוקראינה הפתיעה את כולם • המראיינת תיארה: "ברור שנלחצתי, אבל חשבתי שאם יש מקום להיות בו ברגע הזה, זה איתו" • חלוץ העבר לא התרגש כלל: "שום תזוזה על פניו"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
הראיון שלאנדריי שבצ'נקולערוץ הטלוויזיה השבדי נקטע בעיצומו בגלל אזעקה. חלוץ העבר האגדי, זוכה כדור הזהב בשנת 2004, משמש כיום כנשיא התאחדות הכדורגל של אוקראינה ושוחח עם "ViaPlay", לקראת המשחק מחר (חמישי, 21:45) בין הנבחרות במסגרתפלייאוף העלייה למונדיאל 2026.
בעוד שהמשחק יתקיים בוולנסיה שבספרד, העיתונאית פרידה נורדסטראנד נסעה לקייב כדי לסקר מקרוב את משמעות הכדורגל לאזרחי המדינה מוכת המלחמה, ובמסגרת ביקורה נפגשה עם שבצ'נקו בקייב. השניים התיישבו להקליט ראיון, כשלפתע נשמעו האזעקות שבישרו על התקפה רוסית מתקרבת.
"הרגשתי כאילו 'אלוהים, אנחנו באמת הולכים להמשיך?', הראיון המשיך - בלי שום תזוזה על פניו של שבצ'נקו", תיארה נורדסטראנד לכלי התקשורת בשבדיה. "זה הרגיש אבסורדי שהוא פשוט הציץ בטלפון, בדק במהירות את האפליקציה שיש לכולם שם ציינו שהתקיפה קצת מרוחקת, והכול נשאר רגוע".
היא המשיכה: "ברור שנלחצתי, אבל אז חשבתי שאם יש מקום להיות בו ברגע הזה, זה עם שבצ'נקו. זה הרגיש בטוח". נורדסטראנד ציינה כי זו לא הפעם הראשונה שהיא נתקלה באזעקה, שכן בעבר כבר ביקרה באוקראינה מאז פרוץ המלחמה והייתה עדה למציאות במדינה, בארבע השנים מאז פלישת הרוסים.
נבחרת אוקראינהתתמודד מול שבדיה על הכרטיס לגמר הפלייאוף ובחצי הגמר המקביל ישחקו פולין ואלבניה. שבצ'נקו, אגדת מילאן ודינמו קייב, נחשב לאחד מגיבורי האומה וכיום אחראי על הכדורגל שלה. העפלה למונדיאל בצפון אמריקה תהיה דחיפה מורלית עצומה והישג מרשים עבור הנבחרת.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
