אוהדי נבחרת איראן. צילום: AFP

בעקבות התקיפה: איראן שוקלת לפרוש מהמונדיאל

יו"ר ההתאחדות לכדורגל האיראני, מהדי טאג', התייחס בשיחה עם הטלוויזיה הממלכתית האיראנית לסוגיית הטורניר שייערך בארצות הברית בקיץ הקרוב: "לא יכולים להביט אליו בתקווה" • למדינת האויב יש שלושה משחקים על אדמת ארה"ב בחודש יוני הקרוב

היחסים בין איראן לארצות הברית, במיוחד מאז תחילת כהונתו של דונלד טראמפ, היו מתוחים מתמיד והגיעו לפיצוץ היום (שבת) בבוקר, עם פתיחת מבצע שאגת הארי בו ארה"ב תקפה יחד עם ישראל מגוון רחב של יעדים. אותה תקיפה עשויה למעשה לגמור את דרכה של הנבחרת האיראנית במונדיאל הקרוב.

יו"ר ההתאחדות לכדורגל האיראנית, מהדי טאג', דיבר בטלוויזיה הממלכתית בארצו ונשאל האם המצב הנוכחי יאפשר לנבחרת להגיע לגביע העולם שייערך במדינתו של הדוד סם. על כך ענה: "עם מה שקרה היום ועם אותה מתקפה של ארצות הברית, לא סביר שנוכל להביט בתקווה אל עבר המונדיאל, אבל ראשי הספורט הם אלה שצריכים להחליט בנושא הזה".

שחקני נבחרת איראן חוגגים עלייה למונדיאל, צילום: EPA

בסופו של דבר, מי שיכולה להכריע האם לבוא או לא לבוא אלו בכירי הממשל באיראן, שחלקם חוסלו במהלך הבוקר. אם זה יקרה, זו תהיה הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה שמדינה תפרוש מהטורניר הגדול ביותר בעולם, גם בעקבות אילוצי מלחמה.

איראן שובצה לבית ז' ביחד עם בלגיה, מצרים וניו זילנד ומשחקיה עתידים להיות משוחקים פעמיים בלוס אנג'לס ועוד פעם נוספת בסיאטל מול המצרים, משחק שהוכתר מראש כ"משחק הגאווה" וגרם לזעם רב בשתי המדינות המוסלמיות. אם תסיים במקום השני בבית וגם ארצות הברית תסיים במקום השני בבית, שתיהן יכולות להיפגש בשלב הנוקאאוט הראשון.

כבר נפגשו בעבר

מפגש בין ארצות הברית לאיראן קרה למעשה במונדיאל הקודם, אז ארה"ב ניצחה 0:1 משער של כריסטיאן פוליסיק. עוד לפני המתקפה דווח כי מדינות אירופיות שקלו להחרים את המונדיאל בעקבות מקרי המוות במינסוטה והעלאת המיסים, אבל נראה שזה לא הולך לקרות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שחקני איראן בעקבות פוליסיק, צילום: Getty
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...