הליגיונרים הישראלים השנה עושים חיל. ענאן חלאיילי נראה מצוין בליגה הבלגית, סתיו למקין הופך לאחד הבלמים הטובים בליגה ההולנדית, אוסקר גלוך כבש בליגת האלופות והמושבה הישראלית ב-MLS לא מפסיקה לגדול, אבל אין מקום מעניין יותר עבורנו מהליגה האיטלקית.
מנור סולומון, שעדיין שייך לטוטנהאם, חיפש את עצמו זמן רב. אחרי עונה נהדרת בלידס בליגת המשנה, הושאל הקשר שוב לוויאריאל שבספרד, ושם לא השתלב. לאחר מכן הושאל שוב לפיורנטינה, הקבוצה המאכזבת ביותר בליגה האיטלקית, ונראה שהוא משתלב נהדר ואפילו כבש 2 שערים בתקופה הקצרה שהוא שם, לא מן הנמנע שהקבוצה מפירנצה תרכוש את הישראלי (יש לפיורנטינה אופצית רכישה) – רק שכרגע יש לקבוצה 24 נקודות בלבד, בשיוויון עם קרמונזה ולצ׳ה שנמצאת מתחת לקו האדום, שם נמצא עוד שחקן ישראלי, עמרי גאנדלמן.
הקשר בן ה-25 עושה קריירה שקטה ובטוחה. לאחר התחלה מוצלחת במכבי נתניה, עבר גאנדלמן לגנט שבבלגיה ועשה חיל. אמנם היכולת שלו לא גרמה לו לקבל הופעות רבות בנבחרת ישראל (לא ברור למה), אבל את הקבוצה האיטלקית הקטנה לצ׳ה מדרום איטליה הוא הרשים ומצא את עצמו שם במאבקי הירידה. גאנדלמן, שחקן בעל חוש לשערים, כבש שני שערים חשובים מאוד שהביאו ניצחונות לקבוצה הקטנה, ואולי דווקא הקשר שלא ראה דקות בנבחרת, יציל את לצ׳ה.
המצב הנוכחי מסוכן עבור השחקנים, שנראה שהקבוצות שלהם בונות עליהם לעונה הבאה, גם אם הן ירדו לסרייה ב׳. לכן המאבק צפוי להיות אכזרי, ואפילו נזכה לראות משחק ישיר בין הקבוצות ב-19.4.
אז מי תרד? ניסינו לנתח את סגנון המשחק של הקבוצות בסרטון הוידאו שנמצא למעלה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
