במשחק בליגה החמישית באנגליה בין פורסט גרין רוברס לבורהם ווד התרחשו תקריות חריגות שכללו הנפת דגלי ישראל וקריאות לעבר בעלי הקבוצה, דייל וינס, שלא נכח באצטדיון.
וינס, תעשיין אנרגיה ירוקה, יזם ופעיל איכות סביבה מפורסם באי הבריטי, נודע בין היתר בחיבה שלו לעסוק בסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא תומך נלהב של הפלסטינים ומרבה להתבטא נגד ישראל מאז 7 באוקטובר.
לפי עדויות, קבוצה ביציע המזרחי של הקבוצה המארחת הניפה את דגלי ישראל ודגלי בריטניה עם מגן דוד, תוך קריאות פוגעניות לעבר אוהדי פורסט גרין בנושא עמדותיו של וינס. אחד האוהדים האורחים, שביקש להישאר בעילום שם, תיאר: “הגענו כ־45 דקות לפני שריקת הפתיחה והיינו עם ילדים. הזדעזעתי ממה שנראה כהפגנה פוליטית מצד אוהדים ביציע המזרחי של המועדון. קבוצה לא קטנה הניפה את דגל ישראל ואת דגל בריטניה עם מגן דוד עליו, תוך שהם צועקים ומשמיעים קריאות לעברנו בנוגע לבעלי המועדון שלנו”.
האוהד הוסיף: “נאמר לי על ידי המשטרה כי מדובר בהפרה של החוק. לא הייתה התערבות ברורה בהמשך, אך המשטרה צילמה את האירוע בסיום המשחק”.
הוגשה תלונה נגד הקבוצה
לדבריו, “אנחנו משקיעים כסף וזמן כדי לעקוב אחרי הקבוצה שלנו ומצפים לעימותים ולדרמה על המגרש, אבל נראה שהעמדה של המועדון שלנו נגד רצח העם בעזה, והנחישות של הבעלים שלנו שלא להיכנע ללחצים ולצעקות, נגעה כאן בעצב חשוף. זו הייתה מחאה מתוכננת מראש, ואני מאוכזב שהמועדון הזה סיפק בפועל במה להתנהגות פוגענית כזו”.
האוהד הגיש תלונה רשמית למועדון המארח. בהנחיות ההתאחדות האנגלית לכדורגל מצוין כי מועדונים בליגות הנמוכות צריכים להרתיע אוהדים מהכנסת סמלים בעלי אופי פוליטי, דתי או אישי לאצטדיון. גם הנחיות הפרמייר ליג ממליצות להימנע מהנפת דגלי ישראל ופלסטין כדי למנוע הסלמה פוליטית ביציעים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
