מפתיע: הקבוצה הפרו פלשתינית חגגה עם שיר של סטטיק ובן אל תבורי
אתלטיק בילבאו, שאף אירחה משחק "למען פלשתין" בליגה הספרדית, העלתה פוסט באינסטגרם של כוכבה ניקו וויליאמס עם השיר "Further Up" שעשו הצמד עם הזמר פיטבול • עד מהרה הפוסט התמלא בתגובות ישראליות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
הצמד המצליחסטטיקובן אל תבוריהתפרק כבר לפני למעלה משלוש שנים, אבל השירים שלהם ממשיכים להיות חלק מהתרבות הישראלית, ומסתבר שגם עושה הסברה ברחבי העולם. אתמול (שני), בשעות הערב, הקבוצה הספרדית הפרו פלשתינית אתלטיק בילבאו העלתה פוסט עם שיר שלהצמד הישראלי, מה שהוביל לתגובות רבות של ישראלים.
הקבוצה הבאסקית, שערכה רק לפני חודשיים משחק "למען פלשתין"בו אירחה נשים וילדים מעזה והאצטדיון שלה, הסן מאמס, אירח משחק ראווה בין נבחרת פלשתין ונבחרת חבל הבאסקים, העלתה פוסט עם תמונתו של כוכב הקבוצה, ניקו וויליאמס, עם השיר "Further Up" של הצמד הישראלי יחד עם הזמר פיטבול.
עד מהרה הפוסט התמלא בתגובות ישראליות, בעיקר בעקבות עמוד האוהדים של ברצלונה, "בארסה מאניה", שהפנה את תשומת ליבם של עוקביו לאירוע. נכון לשעה זו הפוסט עדיין לא נמחק וצבר קרוב ל-7,000 לייקים.
אתלטיק בילבאו, שניצחה בשבת האחרונה 0:1 את אתלטיקו מדריד, היא קבוצה שמורכבת משחקנים שגדלו או חיו בחבל הבאסקים בלבד ואינה מחתימה כדורגלנים אחרים. היא נושאת על דגלה את המאבק לעצמאות של חבל הארץ, שם יש תמיכה גורפת בעם הפלשתיני. רק בחודשים האחרונים פוצץ קטע המירוץ בוואלטה אספניה שהסתיים בבילבאו בעקבות הפגנות פרו פלשתיניות, וגם גורשו משם שחמטאים ישראלים לאחר שמארגני הטורניר קראו להפגין נגדם והציבו את דגל אש"ף בלבד באולם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

