לא פעם הכדורגל האפריקני סיפק לנו סיפורים מבדרים ולא שגרתיים. אמש (ראשון), קיבלנו אחד נוסף לרשימה, לאחר שהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו גברה על ניגריה החזקה בדו-קרב פנדלים - והותירה אותה מחוץ למונדיאל 2026 בדרך לגמר הבין יבשתי על הכרטיס הנחשק.
האירוע החל רגע לפני הפנדל המכריע, המאמן המאוכזב של הניגרים, אריק של, התפרץ לעבר הספסל של קונגו וכמעט נקלע איתם לעימות פיזי, כשנשאל על האירוע בסיום הדו-קרב, הוא הסביר, זעם והאשים בטענה ביזארית: "במהלך הפנדל, מישהו ביצע קסם וודו".
"במהלך כל הפנדלים, מישהו מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ביצע קסמים. בכל פעם. בגלל זה הייתי עצבני", זעם המאמן. "מה ראיתי? הוא חבט במשהו, אני לא יודע אם זה היה מים או משהו אחר", אמר אריק של העצבני - בראיון שהפך לוויראלי.
האם "קסם הוודו" אכן פעל, או שהמאמן דמיין והגזים בעקבות הלחץ הגדול של דו קרב הפנדלים? זו כבר תישאר תעלומה, אבל מה שכן ידוע הוא שניגריה החמיצה שלושה פנדלים, קונגו לעומתה, החטיאה שניים בלבד - והיא זו שתשחק בפלייאוף הבין יבשתי ותנסה להעפיל למונדיאל לראשונה מזה 52 שנה.
כאמור, נבחרת ניגריה נחשבת לאחת החזקות ביותר ביבשת אפריקה, והיא משתתפת כמעיט באופן קבוע במונדיאל - כך שמדובר באכזבה עצומה עבורה. בנבחרת משחקים שמות גדולים כמו ויקטור אוסימן, אדמולה לוקמן, אלכס אייוובי, ו-וילפריד אנדידי.


