החזירה את הכבוד. המחזור העשירי בלה ליגה נמשך הערב (ראשון) עם המשחק הגדול ביותר שיש לספרד להציע - הקלאסיקו הראשון לעונה, בו ריאל מדריד ניצחה 1:2 ושברה רצף של ארבעה הפסדים מול היריבה המרה.
המשחק, שנחשב לחם בפני עצמו והפך אף ליותר חם בעקבות אמירותיו המתריסות של לאמין ימאל כלפי שחקני ריאל מדריד - נפתח בסערה. כבר בדקה ה-2, הכוכב בן ה-18 של ברצלונה, שספג קריאות בוז צורמות בכל נגיעה בכדור, הכשיל את ויניסיוס ברחבה - אבל השופט סזאר סוטו ניגש ל-VAR ושינה את ההחלטה.
השליטה המשיכה להיות של הבלאנקוס, ושער פשוט אדיר של קיליאן אמבפה מחוץ לרחבה נפסל בדקה ה-12 בשל נבדל קטן במיוחד. התיקון הגיע מהר במיוחד, כשעשר דקות לאחר מכן ג'וד בלינגהאם הכניס כדור עומק גאוני לקיליאן אמבפה - שהפעם נעץ את ה-0:1 באופן חוקי לחלוטין.
צ'אבי אלונסו וחניכיו תקפו ותקפו, אך לא השכילו להגדיל את התוצאה, ונענשו על כך כשבדקה ה-38 פרמין לופס קבע 1:1 מבישול של מרקוס ראשפורד. זה לא עזר להם, מכיוון שחמש דקות בלבד לאחר מכן, איש המשחק, ג'וד בלינגהאם, כבש מקרוב ושלח את האוהדים רגועים להפסקת המחצית.
בפתיחת המחצית השניה ריאל מדריד קיבלה הזדמנות לסגור את המשחק לאחר נגיעת יד של אריק גארסיה ברחבה, אבל וויצ'ך שצ'סני עצר בצורה אדירה את הבעיטה של קיליאן אמבפה - מה שלא עזר לקבוצתו, שהתקשתה התקפית בלי ראפיניה ורוברט לבנדובסקי. רגע לפני הסיום, פדרי קיבל כרטיס צהוב שני, הורחק - ויצר מהומת ענק בין ספסלי הקבוצות.
בזכות הניצחון, ריאל מדריד פתחה פער של חמש נקודות מברצלונה, כשהיא מחזיקה במאזנה תשעה ניצחונות מעשרה משחקים בליגה. ברצלונה מנגד, רשמה הפסד ליגה שני העונה, ותיאלץ להתאושש מהר על מנת שהבלאנקוס לא יברחו להם בפסגה.
הרכב ריאל מדריד
טיבו קורטואה, פדריקו ואלוורדה, אדר מיליטאו, דין האוסן, אלברו קאררס, אורליאן טשואמני, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם, ארדה גולר, ויניסיוס וקיליאן אמבפה.
📋✅ ¡Nuestro XI inicial!
🆚 @FCBarcelona_es
👉 @UnicajaBanco pic.twitter.com/0hz6wKVqWi— Real Madrid C.F. (@realmadrid) October 26, 2025
הרכב ברצלונה
וויצ’ך שצ’סני, ז’ול קונדה, אריק גארסיה, פאו קוברסי, אלכס באלדה, פדרי, פרנקי דה יונג, פרמין לופס, לאמין ימאל, מרקוס רשפורד ופראן טורס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו𝐑𝐄𝐀𝐋 𝐌𝐀𝐃𝐑𝐈𝐃 - 𝐅𝐂 𝐁𝐀𝐑𝐂𝐄𝐋𝐎𝐍𝐀
Line up 🔥 pic.twitter.com/gYUAeL8t2q— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2025

