הבאנר של אוהדי פנרבחצ'ה מתנוסס באין מפריע. צילום: צילום מסך

תעמולה אנטי ישראלית בליגת האלופות: אוהדי פנרבחצ'ה וסלטיק ממשיכים להסית

ביציעי הקבוצות מטורקיה ומסקוטלנד ניצלו את היד הרכה של אופ"א וראשי המפעל, כדי לפרוש באנרים ענקיים שמאשימים את ישראל ברצח עם • דן גלזר ועופרי ארד נחשפו לכך במדי קבוצתם קייראט במשחק בגלזגו

משחקי מוקדמות ליגת האלופות הגיעו לשלב הפלייאוף, והמאבק על הכרטיסים האחרונים לשלב הליגה בשיאם. יחד איתם, יש מי שמנצלים את הבמה הרחבה שניתנת להם, ביציעים ובכלי התקשורת שמשדרים זאת בשידור ישיר, כדי להפיץ תעמולת שנאה נגד ישראל.

בשני משחקים שנערכו אתמול (רביעי), בטורקיה ובסקוטלנד, הונפו באנרים ענקיים שמאשימים את ישראל ברצח עם בעזה. אמנם אין זה מפתיע שבמדינות אלה מופצת ההסתה הפרו פלשתינית, אבל נראה שבמשך ישיר לאירועי הסופר קאפ בשבוע שעבר, אופ"א משתפת פעולה באופן עקיף.

סעיף 27א'

העלמת העין הזו מצד ארגון הכדורגל האירופי, מנוצלת כאמור לאמירות הקשות. הראשונים לעשות זאת הפעם היו אוהדי פנרבחצ'ה, שבמשחק ה-0:0 מול בנפיקה פרשו את הבאנר: "עצרו את רצח העם בעזה, לשחרר את פלשתין". לכך הצטרפו תוך כדי המשחק גם קריאות אנטי ישראליות.

עוצמתי אף יותר היה מפגן השנאה לישראל בגלזגו, בעוד משחק מוקדמות שהסתיים ללא שערים, בין סלטיק לקייראט הקזחית, שבהרכבה עלו שני שחקנים ישראלים, דן גלזר ועופרי ארד. השניים נאלצו לשמוע את הקריאות הפרו פלשתיניות ולצפות בדגלי אש"ף מתנוססים ברחבי האצטדיון.

דן גלזר (מימין) ועופרי ארד (משמאל), במשחק מול סלטיק, צילום: Getty Images

המחאה הסקוטית התחילה כבר מחוץ לאצטדיון, שעות ספורות לפני תחילת משחק המוקדמות בליגת האלופות, וגם שם הונפו באנרים פרו פלשתינים. על אחד מהם התנוססה הסיסמה שמובילה את אוהדי סלטיק מאז 7 באוקטובר: "הוציאו לישראל שמבצעת רצח עם כרטיס אדום".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כזכור, מאז תחילת המלחמה הביעו אוהדי אלופת סקוטלנד תמיכה בטרור הפלשתיני, ובאקט אגרסיבי הצליחו לגרש מהקבוצה ומהעיר את חלוץ קבוצתם הישראלי, ליאל עבדה, שנאלץ לעזוב ועבר לליגת ה-MLS. את המחאה האנטי ישראלית מוביל ארגון האוהדים "הבריגדה הירוקה",

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...