"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ריאל מדריד? ברצלונה? שיאנית הבזבוזים של הליגה הספרדית

הבלאנקוס חיזקו את ההגנה, הבלאוגרנה התחמשו בשוער חדש, אבל אף אחת מהן לא ניצבת בפסגה של טבלת הבזבוזים • בארסה נמצאת רק במקום החמישי בהוצאות, אך בהוצאות נטו הטבלה נראית אחרת לגמרי

0השמעה
ז'ואן גרסיה, טיאגו אלמדה, טרנט אלכסנדר ארנולד , Getty Images, AFP, רויטרס
ז'ואן גרסיה, טיאגו אלמדה, טרנט אלכסנדר ארנולד. צילום: Getty Images, AFP, רויטרס

העונה החדשה בליגה הספרדית תצא לדרך בסוף השבוע הקרוב, כשהשאלה הגדולה האם הקרב האליפות יהיה דו ראשי בין ברצלונה לריאל מדריד, או שמא אתלטיקו מדריד או קבוצה שתהפוך לסינדרלה תוכל לכפות מאבק תלת ראשי? רגע לפני שריקת הפתיחה, בדקנו מי הן שיאניות הבזבוזים.

ריאל מדריד אמנם השקיעה סכום עתק בחיזוק ההגנה שלה, אבל הקבוצה שהוציאה הכי הרבה כסף היא דווקא יריבתה העירונית אתלטיקו. הקולצ'ונרוס בזבזו 175 מיליון יורו עד כה בחלון ההעברות, כולל חמישה שחקנים ב-20 מיליון יורו ומעלה.

אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן

הרכש היקר ביותר היה של כוכב ויאריאל אלכס באאנה (42 מיליון יורו), כשאחריו דויד האנצקו (26 מיליון, פיינורד), ג'וני קרדוסו (24 מיליון, בטיס), ג'אקומו רספאדורי (22 מיליון, נאפולי), טיאגו אלמדה (21 מיליון, בוטאפוגו), מתאו רוג'רי (17 מיליון, אטאלנטה), מארק פוביל (16 מיליון, אלמריה), סנטיאגו מוריניו (4 מיליון, אלאבס) וחואן מוסו (3 מיליון, אטאלנטה). בנוסף לכך קלמון לנגלה הגיע בהעברה חופשית, אחרי ששיחק בעונה שעברה במועדון כמושאל מברצלונה.

הצטרפו לניוזלטר החדש של מדור הספורט!

כל מה שחשוב לדעת בספורט הישראלי והעולמי, אצלך במייל

אלכס באאנה, צילום: Getty Images

אתלטיקו אמנם הייתה שיאנית ההוצאות, אך כשמדברים על הוצאות נטו - מדובר בסיפור אחר. בעוד הקולצ'ונרוס מכרו שחקנים ב-68 מיליון יורו, מה שמשאיר אותם עם הפסדים של 107 מיליון יורו, ריאל מדריד בזבזה 167 מיליון יורו אך הכניסה 2 מיליון בלבד - ממכירתו של אלברו רודריגס לאלצ'ה. כל עוד הבלאנקוס לא ימכרו שחקן משמעותי, דוגמת רודריגו, הם ככל הנראה ימשיכו להוביל את טבלת ההוצאות בנטו.

בעוד אתלטיקו שפכה בעונה שעברה 188 מיליון יורו על ארבעה שחקנים בלבד, ובראשם חוליאן אלברס, השנה אפשר לטעון שהם "בנו לרוחב". ריאל מדריד לעומת זאת ביצעה רכש ממוקד והביאה את דין האוסן (62.5 מיליון, בורנמות'), אלברו קאררס (50 מיליון, בנפיקה), פרנקו מסטנטואונו (45 מיליון, ריבר פלייט) וטרנט אלכסנדר ארנולד (10 מיליון, ליברפול). האחרון אמנם הגיע כשחקן חופשי, אך ריאל שילמה סכום נמוך לאנגלים כדי לקבל אותו לתחילת גביע העולם למועדונים באמצע יוני, ולא רק מהמועד שבו חוזהו בליברפול אמור היה להסתיים - 1 ביולי.

דין האוסן, צילום: רויטרס

האלופה הרחק מאחור

ומה עם ברצלונה? לא רק שהיא רחוקה משתי הקבוצות ממדריד מבחינת הוצאות, היא אפילו לא מדורגת במקום השלישי בליגה. האלופה צירפה בסך הכל שני שחקנים - את שוער אספניול ז'ואן גרסיה שנרכש ב-25 מיליון יורו ואת מרכוס רשפורד שהושאל ממנצ'סטר יונייטד. לאור העובדה שבארסה הכניסה 23 מיליון יורו ממכירת פאו ויקטור, אלכס ואייה ופבלו טורה, ההוצאות בנטו עומדות על 2 מיליון יורו בלבד.

כאמור, בלה ליגה יש שתי קבוצות נוספות שהשקיעו ברכש סכום גבוה יותר מאשר ברצלונה. מדובר בריאל בטיס שהוציאה 40 מיליון יורו ו-ויאריאל שהשקיעה 36 מיליון. ההבדל הוא ששתי הקבוצות הללו, בניגוד לבארסה, מגיעות לפתיחת העונה ברווח. הירוקים-לבנים הכניסו בסך הכל 63 מיליון יורו ממכירת שחקנים, בעוד ויאריאל הכניסה 75 מיליון.

מרכוס רשפורד, צילום: Getty Images
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר