שמרה על הכתר: נבחרת אנגליה אלופת אירופה לנשים בפעם השנייה ברציפות

אחרי 1:1 בתום 120 דקות מול ספרד הלביאות גברו בדו קרב בעיטות ההכרעה ושמרו על התואר בו זכו גם ב-2022 • מריונה קלדנטי כבשה לאלופת העולם בדקה ה-25, אלסיה רוסו איזנה בדקה ה-57 • המאמנת סרינה ויכמן זכתה ביורו השלישי ברציפות שלה

שחקניות נבחרת אנגליה מניפות את הגביע. צילום: AP

נבחרת אנגליה זכתה הערב (ראשון) באליפות אירופה לנשים בפעם השנייה ברציפות. אחרי 1:1 בתום 120 דקות מול ספרד, הלביאות גברו 1:3 בדו קרב בעיטות ההכרעה מ-11 מטרים ושמרו על התואר בו זכו גם ב-2022. עבור המאמנת סרינה ויכמן הייתה זו הזכייה השלישית ברציפות, אחרי שעשתה זאת עם הולנד ב-2017.

אנגליה לא ממש הרשימה בטורניר, אבל לכל אורכו הפגינה אופי יוצא דופן. ברבע הגמר היא חזרה מפיגור של שני שערים ושרדה דו קרב פנדלים מורט עצבים מול שבדיה, בחצי הגמר היא כפתה הארכה עם שוויון בדקה ה-96 והשלימה מהפך בדקה ה-119 וגם בגמר היא התגוננה ברוב שלבי המשחק.

ספרד, אלופת העולם ומי שנחשבת אולי לנבחרת המוכשרת ביותר בתבל כיום, שלטה במשחק מתחילתו ובדקה ה-25 באה על שכרה עם מהלך קבוצתי שהסתיים בהגבהה של אונה באטייה ונגיחה של מריונה קלדנטי לרשת. אבל כמו בכל המשחקים גם הפעם אנגליה חזרה. בדקה ה-57 קלואי קלי המחליפה הגביה היטב ואלסיה רוסו נגחה את השוויון.

קלואי קלי, צילום: רויטרס

המשחק נגרר להארכה ולהוציא ניסיונות אחדים לצאת להתקפות מעבר, כובד המשקל הוטל על חלק המגרש של אנגליה, כשספרד לחצה כדי להשיג את ההכרעה. כדורים שרקו על פי השער, אנה האמפטון שלטה ברחבה וההכרעה עברה לנקודה הלבנה. בת' מיד החמיצה, אבל בצד השני קלדנטי, אייטאנה בונמאטי וסלמה פראלואלו החמיצו גם הן וקלי העניקה את הגביע.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שחקניות נבחרת אנגליה מניפות את הגביע, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר