בווילס מזלזלים בכוכב מכבי תל אביב: "מתאים לליגה השלישית באנגליה"

דיווח במדינה קישר את גבי קניקובסקי לסוונסי, אך באתר Swansea" Independent" מיהרו להכחיש וטענו: "אין בו עניין, לא עכשיו ולא בעבר" • גורמים במועדון הבריטי הגדירו את הפרסום כ"שגוי וחסר בסיס", והוסיפו בזלזול: "מבחינתנו, הוא מתאים יותר לרמת ליג 1"

שחקני מכבי תל אביב מתפרצים למסיבת העיתונאים של ז'רקו לאזטיץ' / ליאב נחמני

לאחר שדיווחים שונים טענו כי גבי קניקובסקי ממכבי תל אביב נמצא על הכוונת של סוונסי סיטי מהצ'מפיונשיפ, אתר האוהדים המקומי "Swansea Independent" מיהר להכחיש את הדברים ואף תקף בחריפות את העיתונאי שפרסם את הידיעה.

הכתבה המקורית פורסמה באתר "WalesOnline" על ידי טום קולמן, ולפיה הקשר בן ה־27 ממכבי ת"א עשוי להיות אחד השמות שעומדים על הפרק בסוונסי. אלא שב־Swansea Independent טוענים: "מדובר בדיווח שגוי, חסר בסיס ועשוי להיות תוצאה של חוסר בדיקה עיתונאית ראויה".

עוד נכתב: "פנינו לשני מקורות שקשורים לסוכנות הבריטית CAA Base, ולאחר מכן גם לאדם עם קשרים לישראל בכל הנוגע לקניקובסקי. המסקנה ברורה: סוונסי לא התעניינה בשחקן הזה, לא עכשיו ולא בעבר. מבחינת המועדון, הוא מתאים יותר לרמת ליג 1. פשוט אין עניין בו".

גבי קניקובסקי, צילום: אלן שיבר

"מישהו המציא שמועה"

הביקורת לא הסתיימה שם. באתר כתבו כי הופתעו לשמוע את שמו של קניקובסקי מועלה בכלל ברשימת המועמדים: "אנחנו לא מבינים איך השם הזה בכלל עלה. כששאלנו את המקורות שלנו על קניקובסקי, הם ענו 'מי?' ואז גיחכו. זה נותן תחושה שמישהו המציא שמועה מבלי לבדוק כלום. גם ניסיון עיתונאי לא הופעל כאן כדי לאמת או להכחיש את מה שנכתב".

לסיכום, נכתב באתר המקומי: "לשתול שם של שחקן ברשימת מועמדים של סוונסי, כשאין בו כל עניין ואף אחד לא שמע עליו, זו עיתונאות רעה. לכל היותר זה ניסיון לייצר שמועה שלא קיימת. גבי קניקובסקי לא מגיע לסוונסי".

קניקובסקי רשם בעונה החולפת שלושה שערים ו-15 בישולים ב-48 הופעות בכל המסגרות. מאז חזר לקריית שלום בקיץ 2022 הוא ביסס את מקומו כאחד השחקנים החשובים בקבוצה, הגיע גם לנבחרת ישראל והיה חלק בלתי נפרד מהזכייה בשתי האליפויות האחרונות של מכבי תל אביב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
גבי קניקובסקי, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר