"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מיליון מושבים ריקים בגביע העולם למועדונים: "הרעיון הגרוע בתולדות הכדורגל"

שנה לפני המונדיאל בארצות הברית: נתונים מטרידים מאוד בטורניר הדגל של פיפ"א, שנערך לראשונה במתכונת מורחבת של 32 קבוצות ו־48 משחקים • יורגן קלופ תקף: "שחקנים יפצעו"

,עודכן
0השמעה
אצטדיון ריק בגביע העולם למועדונים ויורגן קלופ. צילום: רויטרס

כמעט מיליון מושבים ריקים נרשמו במשחקי שלב הבתים שלגביע העולם למועדונים, שנערך לראשונה במתכונת מורחבת של 32 קבוצות ו־48 משחקים – נתון שאמור להדליק נורות אזהרה, שנה בלבד לפני שארצות הברית תארח את גביע העולם של פיפ״א ב־2026.

לפי הנתונים הרשמיים, רק כ־56.7% מהמושבים התמלאו במשחקים. מתוך 2.95 מיליון מושבים זמינים באצטדיונים ברחבי ארה״ב, הגיעו כ־1.67 מיליון צופים – ממוצע של 34,746 צופים למשחק.בין היתר נרשמה נוכחות מאכזבת במיוחד במשחקים באורלנדו (3,412 ו־6,730 צופים), בסינסינטי (5,282 ו־8,239) ובניו ג'רזי – שם צפוי להיערך גמר מונדיאל 2026 – רק 44.9% מהמושבים אוישו באצטדיון מטלייף.

גם באצטדיונים היסטוריים כמו הרוז בול בפסדינה, שאירח את גמר מונדיאל 1994, הנתונים לא מרשימים: 50% תפוסה בלבד.

אצטדיון ריק בגביע העולם למועדונים,צילום: רויטרס

תפוסה חלקית נרשמה גם באצטדיונים נוספים שיארחו משחקים בקיץ הבא:

  • מיאמי גארדנס: 81.8%

  • פילדלפיה: 61.6%

  • סיאטל: 52%

  • אטלנטה: 44.3%

אצטדיון ריק בוושינגטון,צילום: EPA

הביקורת של יורגן קלופ

מאמן ליברפול לשעבר וראש תחום הכדורגל העולמי בקבוצת רד בול, יורגן קלופ, תקף בחריפות את מארגני הטורניר. בראיון לעיתון הגרמניWelt am Sonntag, אמר: "גביע העולם למועדונים הוא הרעיון הגרוע ביותר שיושם אי פעם בכדורגל. זה הכל סביב האירועים ולא סביב המשחק עצמו. האנשים שממציאים את זה כבר מזמן לא חלק מהיום־יום של הכדורגל".

קלופ, ששחקניו בליברפול סבלו בעונות האחרונות מעומסים כבדים, הזהיר מפני ההשלכות: "יש לי חששות רציניים ששחקנים יסבלו מפציעות שמעולם לא חוו. אם לא העונה – אז במונדיאל הבא או לאחריו. אי אפשר לצפות מהם לשחק כאילו כל משחק הוא האחרון שלהם – 70 פעמים בעונה".

יורגן קלופ,צילום: רויטרס

גם ארגון השחקנים הבינלאומי Fifpro התריע לאחרונה מפני העומס, והגיש תלונה לנציבות האירופית נגד פיפ״א על "ניצול לרעה של מעמד דומיננטי", בין השאר סביב מתכונת גביע העולם למועדונים.

קלופ סיכם: "אם השחקנים לא יקבלו מנוחה – הם לא יוכלו לספק את הביצועים שכולנו מצפים מהם, וכשהביצועים יורדים – גם המוצר כולו מאבד מהערך שלו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
יורגן קלופ,צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר