"שוב עברה על החוקים": ברצלונה עלולה לספוג עונש כבד בליגת האלופות

אלופת ספרד הפרה את חוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א שנה שנייה ברציפות • אחרי שאשתקד ספגה קנס נמוך, הפעם העונש עלול להיות חמור יותר • גם שתי קבוצות אנגליות במוקד • כל הפרטים

שחקני ברצלונה. צילום: רויטרס

מאז שחזר לכס הנשיאות בברצלונה ב-2021, ז'ואן לאפורטה צריך להתמודד עם הצרות הכלכליות שירש לו קודמו בתפקיד, ז'וזפ מריה ברתומאו. מדובר באתגר שנמשך שנים, כזה שמתברר שעדיין לא הסתיים. לפי דיווח ב"טיימס" בארסה הפרה את חוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א זו השנה השנייה ברציפות, עבירה שעלולה להביא לסנקציות עליה בעונה הבאה בליגת האלופות.

על הפרת החוקים בעונה שעברה נקנסה אלופת ספרד בחצי מיליון יורו. הפעם לעומת זאת העונש עלול להיות חמור יותר ואף לכלול היבטים ספורטיביים, ולא רק כלכליים. עונש אפשרי אחד הוא שיופחתו נקודות ממאזנה של בארסה, כך שהיא תתחיל את שלב הליגה בליגת האלופות עם מספר נקודות שלילי. עונש אפשרי נוסף הוא שהקבוצה תוכל לרשום למפעל פחות מ-25 שחקנים - כפי שיהיו רשאיות שאר הקבוצה.

שחקני ברצלונה חוגגים בחדר ההלבשה / ברצלונה

כזכור, במהלך העונה בארסה התקשתה עם רישומם של שניים משחקני הקבוצה, דני אולמו ופאו ויקטור. השניים נרשמו תחילה באופן זמני לחודשים הראשונים של העונה, וברגע האחרון המועדון קיבל אישור לחדש את רישומם גם לחצי השני של העונה.

ראוי לציין כי ברצלונה אינה הקבוצה היחידה שנמצאת על המוקד של אופ"א. בהתאחדות לכדורגל האירופית לוטשים עיניים גם לעבר צ'לסי ואסטון וילה, שגם הן הפרו את חוקי הפייר פליי. לצד זאת עבורן מדובר רק בעבירה הראשונה, כך שהעונש שלהן אמור להיות פחות חמור משל הבלאוגרנה. צ'לסי תשחק בעונה הבאה בליגת האלופות, בעוד וילה בליגה האירופית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ז'ואן לאפורטה, צילום: אי.אף.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר