יש שיגידו שגמר ליגת האלופות של 2025 הוא לא הכי סקסי בעולם. אולי כי רבים העדיפו את ברצלונה הנוצצת, עם ילד הפלא לאמין ימאל, על פני אינטר. ואולי משום שאין הרבה סימפטיה בעולם – וגם לא בצרפת מסתבר – לקבוצה ה"קטארית" של פאריז סן ז'רמן.
אבל האמת צריכה להיאמר: אינטר ופסז' העפילו לגמר בזכות ולא בחסד. לשתיהן הגיע להיות בגמר. שתיהן הוכיחו את עצמן, במיוחד בשלבי הנוק אאוט, כטובות ביותר.
גמר ליגת האלופות 2025: מתי ואיפה יתקיים המשחק, וכמה כסף תקבל הזוכה?
אינטר אולי לא משחקת כדורגל התקפי מלהיב כמו ברצלונה, ועדיין כבשה מול הלהקה של האנזי פליק 7 שערים בשני משחקי חצי הגמר. למרות שפיגרה 3:2 בדקה ה-87 בגומלין בסן סירו, היא מצאה את כוחות הגוף והנפש כדי להשוות ואז לנצח בהארכה.
ופ.ס.ז', שהייתה כבר עם רגל וחצי מחוץ לשלב הפלייאוף, כשהייתה בפיגור 2:0 בבית מול מנצ'סטר סיטי, חזרה וניצחה 2:4 את האלופה האנגלית היוצאת ומאותו רגע לא עצרה - והדיחה בזו אחר זו שלוטש קבוצות אנגליות חזקות: ליברפול, אסטון וילה וארסנל.
דיכאון, התמכרות לאלכוהול וסרטן באשכים
אבל מעבר לכל הניתוחים המקצועיים, גמר 2025 הוא גמר של סיפורים אנושיים מרגשים, במיוחד של שני אנשים: פרנצ'סקו אצ'רבי יהיה השחקן המבוגר ביותר על הדשא של האליאנץ ארנה במינכן בשבת. בפברואר הוא חגג יום הולדת 37. רק כדי להבין: אצ'רבי כבר היה שחקן בוגרים בפאביה כשלאמין ימאל רק נולד.
ואצ'רבי היה זה שהבקיע את השער החשוב והמרגש ביותר העונה בליגת האלופות. והיו לא פחות מ-613 שערים שהובקעו. כשאוהדי ברצלונה כבר חגגו את העלייה לגמר בחצי הגמר בסן סירו, אחרי שראפיניה קבע 2:3 בדקה ה-87, אינטר יצאה להתקפה אחרונה. הבלם אצ'רבי עלה למעלה ובדקה ה-93 הבקיע את שער השיוויון הסופר-דרמטי.
למרות ששער הניצחון בהארכה, אותו כבש דווידה פראטזי, היה לכאורה חשוב יותר, הרגע שכולם יזכרו מהמשחק ההיסטורי הזה הוא כמובן השער של אצ'רבי – הראשון שלו אי פעם במסגרת האירופית.
זה היה רגע מכונן עבור שחקן שעד גיל 24 שיחק רק בליגות הנמוכות באיטליה, שאף אחד לא האמין שיגיע לגבהים שכאלה. עבור אצ'רבי זה יהיה גמר אלופות שני בתוך שנתיים. בגמר של 2023 הוא שיתק את ארלינג הולאנד – ומנצ'סטר סיטי ניצחה את אינטר משער של רודרי.
רק שהסיפור של אצ'רבי הוא הרבה מעבר לכדורגל. בתחילת הקריירה הוא נקלע לדיכאון אחרי שאביו הלך לעולמו, והתמכר לאלכוהול. אבל הוא נאבק בעצמו - וניצח. ואז הוא חלה בסרטן האשכים, ולא פעם אחת – פעמיים. אבל אצ'רבי לא ויתר, נאבק וניצח את המחלה, אחרי ניתוח וטיפולים כימותרפיים קשים.
"בלי הסרטן, הייתי פורש בגיל 28. אבל דווקא בזכות הסרטן החיים האמיתיים שלי התחילו. הסרטן העניק לי הזדמנות שנייה", הוא אמר. וכעת יש לו גם הזדמנות שנייה לזכות בליגת האלופות.
המוות שהכניס פרופורציות אחרות לחיים
לואיס אנריקה כבר נחשב לאחד המאמנים הטובים בעולם עוד לפני הגמר הזה. לפני 10 שנים בדיוק הוא הוליך את בארסה לזכייה בטרבל – אליפות, גביע וליגת אלופות.
ארבע שנים לאחר הניצחון ההוא ב-2015 על יובנטוס – הזכייה האחרונה של בארסה בליגת האלופות - הלכה לעולמה בתו שאנה, שהייתה אז בת 9. אותה בת שאיתה הוא חגג על הדשא באצטדיון האולימפי בברלין את הזכייה בליגת האלופות.
המוות של שאנה השפיע באופן עמוק על לואיס אנריקה, שגם פרש בשל מותה לתקופה מסויימת מאימון נבחרת ספרד. אבל אז הוא החליט לחזור כשהוא אדם שונה. האובדן של בתו נתן לו פרופורציות אחרות לחיים, לכדורגל.
והדברים שהוא אמר עליה, אומרים כל כך הרבה על האיש שהוא: "האם אני בר מזל או חסר מזל? אני מחשיב את עצמי בר מזל, בר מזל מאוד. שאנה חיה איתנו במשך 9 שנים נפלאות. ויש לנו אלף זיכרונות ממנה, סרטונים מדהימים ודברים כאלה".
אנריקה הוסיף: "אמא שלי לא יכלה להסתכל על תמונות של שאנה עד שהגעתי הביתה ואמרתי 'למה אין כאן תמונה של שאנה?'. היא אמרה לי 'אני לא יכולה'. אמרתי לה: 'אמא, את חייבת לשים תמונה שלה, שאנה בחיים'".
"פיזית היא לא כאן, אבל רוחנית היא איתנו, כי כל יום אנחנו מדברים עליה, צוחקים וזוכרים אותה. אני בטוח ששאנה מסתכלת עלינו מלמעלה ושמחה שזכרנו אותה", הוסיף אנריקה, שחולם להניף שוב את הגביע עם האוזניים הגדולות בשבת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו