"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שבת ב-18:30: גמר הגביע האנגלי

למי קראתם גמור? קווין דה בראונה כבר גורם למנצ'סטר סיטי להתחרט

הוא היה נראה כמו שחקן שמיצה את הרמות הגבוהות וקושר למעבר לארצות הברית או ערב הסעודית • קבוצתו בעשור האחרון הראתה לו את הדרך החוצה כחלק מהמהפכה בסגל, אך מאותו הרגע ואילך - הקשר הבלגי פורח מחדש • בשבת נגד קריסטל פאלאס הוא ירצה להניף תואר אחרון במועדון, שאותו אולי יפגוש בעונה הבאה כיריב

,עודכן
0השמעה
קווין דה בראונה. צילום: AP

הקריירה שלקווין דה בראונהבמנצ'סטר סיטי, שתגיע לסיומה אחרי עשור בעוד שלושה משחקים, מורכבת מרגעי קסם לצד משברים. אחד הסמלים הגדולים של סיטי זכה בשש אליפויות אנגליה, אך סבל מלא מעט פציעות לאורך הדרך. השיא המקצועי הגיע בזכייה בטרבל ב-2023, אבל בגמר ליגת האלופות באותה השנה, איך לא, הוא נפצע - בדיוק כפי שקרה לו בהפסד לצ'לסי באותו המעמד שנתיים קודם לכן.

מאז הטרבל, הכל השתנה לרעה. עונת 2023/24 נפתחה עבורו עם פציעה במחזור הראשון שהשביתה אותו לארבעה חודשים. בסיום אותה עונה, ביורו עם נבחרת בלגיה, הוא סירב להודות לקהלורב עם עיתונאי אחרי ההדחה. עדות לכך שגם הוא הבין כי דור הזהב הבלגי כבר לעולם לא ימצה את מלוא הפוטנציאל. עם המטען הזה, כל הסימנים העידו על כך שהוא מיצה את הרמות הגבוהות של הכדורגל, וגם בסיטי ראו את הכתובת על הקיר.

קווין דה בראונה,צילום: רויטרס

בעקבות העונה החלשה של האנגלים, הבינו במועדון שיש צורך במהפכה. כעשרה שחקנים סומנו כמי שעלולים לשלם את המחיר ואחד מהם היה דה בראנה, שנראה היה כי כל מה שנותר ממנו הוא שחקן מבוגר, פציע ונסער. וכך, אחרי עשור משותף ורגע לפני שהוא חוגג 34,סיטי הודיעה לבלגי שזה הקיץ האחרון שלו איתם.

על פניו אף אחד לא הופתע, חוץ מדה בראונה, שראה כיצד נכפית עליו פרידה שלא מבחירה. "הייתי קצת בהלם. לא קיבלתי הצעה לחידוש החוזה כל העונה והמועדון קיבל החלטה", אמר, "הייתי קצת מופתע אבל אני צריך לקבל את זה. עברו כמה ימים עד שפרסמתי על עזיבתי, זה לא היה נחמד".

הביוגרפיה הרשמית של ליונל מסי הושקה בעברית//משה בן שמחון

מוכיח את עצמו מחדש

במשך חודשים היו דיווחים על התעניינות בדה בריינה מארצות הברית וערב הסעודית, כיאה למי שרוצה להשתחרר מהלחץ של הכדורגל האירופי, אך מאז ההודעה על העזיבה, דה בריינה מנפץ את כל מה שחשבנו. הבלגי טען שהוא עדיין יכול לשחק ברמות הגבוהות, מוכיח את זה מאז, ומדליק מחדש את הכדורגל האירופי.

בששת המחזורים שחלפו מאז הפיכת הפרידה לרשמית, דה בריינה לא שיחק פחות מ-84 דקות באף משחק. לשם השוואה, בין חודשים נובמבר למרץ זה קרה בארבעה מחזורים בלבד. הוא מעורב יותר, תורם יותר ומקרב אתמנצ'סטר סיטילליגת האלופות - הישג לא מובן מאליו כלל לאור המאבק הצמוד שנמצא בעיצומו.

הפריחה המחודשת הזו, במקרה או שלא, הגיעה במקביל לפציעה של ארלינג האלנד. בתקופה שבה הנורבגי הענק נעדר, פפ גווארדיולה חזר לפרקטיקות משנים קודמות ולחילופי המקומות בין שחקני ההתקפה. החלוץ שהגיע בינואר, עומאר מרמוש, הוא לא שחקן ש"חונה" ברחבה כמו האלנד וצריך שיזינו אותו. המצרי יכול באותה מידה להיות מוסט לאגף ולפנות את עמדת החלוץ המדומה לאחר הקשרים, בהם דה בראונה, שכיכב עם שער ובישול ב-2:5 על קריסטל פאלאס והבקיע את שער הניצחון נגד וולבס.

קווין דה בראונה ופפ גווארדיולה,צילום: AFP

נשאר בסביבה

עם השיפור ביכולת, חל גם שינוי בנרטיב ובדיווחים סביב עתידו של דה בריינה. הדיווחים על ה-MLS או המפרץ נדחקו לפינה לטובת פרסומים על התעניינות מקבוצות משמעותיות באירופה. הרצינית ביותר כרגע זו נאפולי, מי שעשויה להיות אלופת איטליה בקרוב. דה בראונה קיבל עצות על המקום מחבריו לנבחרת, רומלו לוקאקו שמשחק כיום מנאפולי ודריס מרטנס שנחשב לאגדה בעיר. הליגה האיטלקית תוכל להתאים כמו כפפה ליד למי שעדיין נחשב לעילוי מבחינה טכנית, גם אם קצת מעבר לשיאו הפיזי.

בספרד דווח שהוא הוצע לריאל מדריד, באנגליה אסטון וילה בחנה את האפשרות לצרפו, ואפילו הנמסיס הגדולה מהעשור האחרון, ליברפול, מרחרחת. מנצ'סטר סיטי אמנם ויתרה, אבל בסוף היא עוד עלולה לפגוש את דה בראונה בעונה הבאה כשחקן יריב. את התרחיש הזה, היא לא דמיינה.

מתנת הפרידה שלו תוכל להגיע השבת - בגמר הגביע האנגלי מול פאלאס. זה לא הסוף שדה בראונה רצה. הוא לא האמין שימצא את עצמו מחוץ לתוכניות דווקא כשיחזור להיות רלוונטי, ושייאלץ לעזוב בתנאים שלא שלו, אבל גמר הגביע מזמן עבורו צ'אנס אחרון להניף תואר עם המועדון. זה יכול להמתיק במעט גם את הפרידה, וגם את העונה הרעה שעברה על הקבוצה.

לאחר מכן הוא יתפנה לתחנה הבאה, שם ירצה לגרום לסיטי להתחרט ולהבין שהיא נפרדה ממנו עונה אחת מוקדם מדי. סיטי אולי חייבת שינוי, אבל בעקבות החזרה של דה בראונה לרלוונטיות, לא בטוח שהוא השחקן שאותו היו צריכים להקריב. אם הבלגי יראה בעונה הבאה שעדיין יש לו הרבה מה לתת, ניקוי האורוות של הסיטיזנס עוד עלול להיראות כטעות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
קווין דה בראונה,צילום: רויטרס
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר