קרלו אנצ'לוטי נשאל בסיום ההפסד אתמול (רביעי) 2:1 לארסנל ברבע גמר ליגת האלופות הם היה זה משחקו האחרון כמאמן ריאל מדריד במסגרת המפעל. "אני לא יודע" הודה המאמן, יכול להיות שהמועדון יחליט לשנות. זה יכול לקרות השנה, או בסיום החוזה שלי. אין לי בעיה עם זה. ביום שאעזוב את ריאל, כל מה שאוכל להגיד זה תודה. זה יכול להיות מחר, בעוד חודש או בעוד שנה".
לאחר ההדחה הכואבת – 5:1 בסיכום שני המשחקים – המאמן האיטלקי לא שלל אפשרות שדרכו במועדון תסתיים בקרוב, למרות חוזה שמסתיים רק ב-2026. בוקאיו סאקה עוד החמיץ פנדל במחצית הראשונה, כשנעצר על ידי טיבו קורטואה, אך כיפר על כך כשכבש בדקה ה-65. ויניסיוס ג'וניור השווה כעבור שתי דקות בלבד לאחר טעות של ויליאם סאליבה, אבל עמוק בתוך תוספת הזמן, גבריאל מרטינלי חתם את התוצאה ושלח את ארסנל לחצי הגמר.
מיקל ארטטה וקרלו אנצ'לוטי במסיבת עיתונאים / רויטרס
למרות ההדחה, המאמן הבהיר כי לא שקל להתפטר בקיץ הקרוב, גם אם התחושה היא שמיצה את דרכו בקבוצה. אנצ'לוטי הודה שארסנל הייתה ראויה לעלות לשלב הבא, אך טען כי פנדל שנפסק לריאל בעקבות עבירה של דקלן רייס על קיליאן אמבפה – ובוטל לאחר התערבות ה-VAR – עשוי היה לשנות את פני ההתמודדות.
"ארסנל הייתה טובה מאיתנו", הודה. "אבל אולי היה לנו רגע מפתח – הפנדל שנלקח מאיתנו – שיכול היה לשנות את הדינמיקה של ההתמודדות. השחקנים נתנו הכול, אבל לא תמיד הצלחנו לשמור על רמת מחויבות כזו לאורך העונה. בהשוואה לשנה שעברה, הייתה חסרה לנו גישה קבוצתית".
השחקנים מאחורי אנצ'לוטי
השוער טיבו קורטואה התייצב גם הוא מול המצלמות, והבהיר שהשחקנים תומכים באנצ'לוטי: "אין לנו שום בעיה עם המאמן. אין ספקות לגביו".
עם זאת, קורטואה קרא לשחקני הקבוצה להסתכל פנימה ולבקר את עצמם: "אנחנו קבוצה, אבל לפעמים אנחנו משחקים יותר כיחידים ופחות כצוות. אם עושים דאבל-טים על ויני או קיליאן, זה שניים על אחד. אולי זה יעבוד פעם אחת, אבל לא שלוש, ארבע או חמש פעמים".
קורטואה גם הצביע על חולשה משמעותית בהתקפה: היעדרו של חלוץ טבעי. "הגבנו עם המון הרמות לרחבה, אבל השנה אין לנו את חוסלו, שמסוגל לנצח בדו-קרב אווירי ולשמש כחלוץ מטרה. אנחנו חייבים לבחון מה אפשר לשפר. העונה עדיין לא נגמרה".
למרות ההדחה הכואבת, ריאל מדריד עדיין במאבק האליפות בליגה הספרדית, ותפגוש את ברצלונה בגמר גביע המלך ב-26 באפריל. עד אז מצפה לה מפגש ליגה נגד אתלטיק בילבאו ביום ראשון, ואז משחק נוסף באמצע השבוע מול חטאפה.

