משחקי השבת בפרמייר ליג לא התאפיינו בקבוצות מיוחדות או מאבקי פסגה, אבל דווקא הם הפכו למסקרנים ביותר בזכות כוכבים לא צפויים שגרמו לאירועים היסטוריים בליגה.
נתחיל עם הצמד מבורנמות', ג'סטין קלייברט ואבנילסון, שכל אחד מהם עשה היסטוריה משלו בניצחון 2:4 על וולבס. ההולנדי הפך לראשון שכובש שלושער מהנקודה הלבנה במשחק ולשמיני ממדינתו שכובש שלושער בפרמייר ליג, הראשון מאז ג'ורג'יניו ויינאלדום ב-2015. חברו הברזילאי להתקפה, מצידו, הפך לראשון שסוחט שלושה פנדלים במהלך משחק בודד.
Justin Kluivert is the first player in Premier League history to score a hat-trick of penalties in a single game. 🎩
— Squawka (@Squawka) November 30, 2024
All three were won by Evanilson, who becomes the first player to win three penalties in a single Premier League game.
Bournemouth, the new spot-kick… pic.twitter.com/ohNEvAXgdp
הלאה לקבוצות שיותר מתמודדות על המקומות באירופה בעונה הבאה. כריס ווד הניו זילנדי הבקיע בפנדל את שער הניצחון של נוטיגהאם פורסט על איפסוויץ' והעלה את מאזנו ל-24 שערי פרמייר ליג במדי הקבוצה - הכי הרבה בתולדותיה. החלוץ ממוקם כעת במקום השלישי בטבלת מלכי השערים, רק אחרי ארלינג הולאנד ומוחמד סלאח.
ברנטפורד, שנראית נהדר בבית, הרסה לרוד ואן ניסטלרוי את הבכורה עם 1:4 נהדר והתקפי במיוחד. מי שכיכב הוא קווין שאדה הגרמני, שכבש שלושער והוסיף עוד בישול ליואן ויסה. שאדה עד כה בפרמייר ליג היה מעורב בשלושה שערים בלבד לאורך הקריירה והפך לגרמני הרביעי שכובש שלושער באנגליה, אחרי יורגן קלינסמן, פרדי בוביץ' ואנדראה שורלה.
שאדה הפך לשחקן ברנטפורד הראשון אי פעם שמעורב בארבעה שערים במשחק פרמייר ליג בודד ולשני שכובש שלושער אחרי איבן טוני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו4 - Kevin Schade is only the fourth German to score a hat-trick in the @premierleague, along with Jürgen Klinsmann (1998), Fredi Bobic (2002), and André Schürrle (2014). Wunderbar. pic.twitter.com/4Mw8WXoGJa
— OptaJoe (@OptaJoe) November 30, 2024

