מאז 7 באוקטובר התרגלו לראות ביציעי הבונדסליגה וגם באלה של ליגת המשנה בגרמניה, שלטי תמיכה בישראל וקריאות להחזרת החטופים. ורדר ברמן היא הקבוצה הבולטת מכולן לעשות זאת, אבל לא רק.
עם זאת, נראה שיש גם מי שהולכים למשחקים עם מטרה אחרת לגמרי, כפי שנחשף במשחק הליגה השנייה בסוף השבוע האחרון בין מגדבורג לקרלסרוהה. האולטראס של מגדבורג הרשו לעצמם לפרוש שלט ארוך ובולט, ובו מצוטטת שורה מתוך שירה של להקת "ריין נה ווה פלאס" הלאומנית, שכונתה ב"בילד" הלהקה הנאצית.
"להגן על המולדת מדגלים זרים. הסתערו - ואל תגלו כל רחמים", נכתב על השלט בצבעי כחול-לבן המסר המייחל למלחמה ומזכיר בערגה את השאיפה של גרמניה הנאצית - לכבוש את העולם.
בהנהלת הקבוצה מיהרו להסתייג מהמסר וטענו שאין להם כל קשר אליו. "מועדון הכדורגל של מגדבורג פועל ללא לאות למען הסבלנות וקבלת האחר. אלו הערכים על פי הם אנחנו פועלים בכל יום כדי לעצב מציאות אחרת", נכתב בהודעת המועדון, אך בגרמניה עדיין יידרשו מראשי מגדבורג הסברים, בעיקר על כך שתליית השלט התאפשרה בלי שאיש מהאחראים על הביטחון באצטדיון טרח להסירו.
למרות שאולטראס מגדבורג אינם נחשבים לאוהדים פוליטיים והטענה היא שמדובר בסך הכל בהתרסה נגד היריבה הגדולה האלשייר, הכל מחכים כעת למוצא פיו של בית הדין לספורט בגרמניה, שטרם החליט איך ואם בכלל להעניש את הקבוצה ואת אוהדיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

