"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יצאנו לדרך: כל הנתונים ממשחק הפתיחה ההיסטורי של יורו 2024

ההישג של מנואל נוייר, ההיסטוריה של יוליאן נגלסמן הכוכבים הצעירים וכמות השערים • אליפות אירופה יצאה לדרך במשחק בין גרמניה לסקוטלנד, אלו המספרים שמאחורי משחק הפתיחה

,עודכן
0השמעה

מתחם האוהדים במינכן לובש חג לקראת משחק הפתיחה של היורו / דניאל לוי

טורניר יורו 2024 יצא לדרך ואיתו מספר רב של נתונים והישגים נקבעו על ידי שחקני גרמניה וסקוטלנד, שישחקו את המשחק הראשון מתוך 51 שיהיו בסך הכל בטורניר.

# 1:5 זה הניצחון הכי גדול של גרמניה ביורו והכי גדול בטורנירים גדולים מאז ה-1:7 על ברזיל בחצי גמר מונדיאל 2014. בנוסף, 1:5 זה הניצחון הגדול בתולדות משחקי הפתיחה של היורו.

# גרמניה מעולם לא כבשה יותר משלושה שערים במשחק יורו. הערב היא כמעט כבשה שלושה שערים בכל מחצית על הסקוטים האומללים.

שחקני גרמניה מודים לקהל. צפו במשחק היסטורי,צילום: אי.פי.אי

# בגיל 36 ו-327 ימים, מאמן נבחרת גרמניה, יוליאן נגלסמן, הפך לצעיר ביותר לאמן אי פעם בטורניר היבשתי.

# מי שמבוגר ממנו בשנה וחצי, מנואל נוייר בן ה-38, יערוך את הופעתו ה-35 בהרכב במסגרת טורניר גדול - הכי הרבה אי פעם במדי נבחרת גרמניה (עקף את פיליפ להאם) והכי הרבה לשוער (יחד עם הוגו לוריס). היחידים שמעליו הם פאולו מלדיני (36) וכריסטיאנו רונאלדו (43).

מנואל נוייר חוגג,צילום: Getty Images

# סקוטלנד עצמה מחזיקה בנתון מרשים לא פחות - 71% הצלחה ב-21 משחקיה האחרונים במסגרות תחרותיות, שהם לא פחות מ-15 ניצחונות. בנתון הזה, היא שנייה רק לפורטוגל באותה תקופת זמן. היום, זה לא הספיק.

# גרמניה שברה רצף של שלושה הפסדים במשחקים הראשונים שלהם בטורנירים גדולים, זאת אחרי שהפסידה במונדיאל 2018 למקסיקו, ב-2021 לצרפת וב-2022 ליפן. הסקוטים, לצערם, רשמו משחק פתיחה רביעי ברציפות ללא ניצחון.

# קאלום מקגרגור, הקפטן של סקוטלנד, חוגג היום את יום הולדתו ה-31 והפך לשני אי פעם, אחרי ווסלי סניידר ההולנדי, שמשחק פעמיים ביורו בזמן יום הולדתו. לא בטוח שהוא ירצה לזכור אותו בעתיד.

2 - Callum McGregor is just the second player to make a EUROs appearance on his birthday at two different tournaments (EURO 2020 + 2024), along with Wesley Sneijder in 2008 and 2012. Candles.pic.twitter.com/YSIHfZkN9d

— OptaJoe (@OptaJoe)June 14, 2024

# הגיל הממוצע של הרכב גרמניה הוא 29 שנים ו-22 ימים. מדובר בהרכב המבוגר ביותר של גרמניה שפותח בטורניר גדול מאז משחק הפתיחה שלה ביורו 2000, אז סיימה ב-1:1 עם רומניה. את הטורניר הזה, אגב, היא סיימה במקום האחרון בבית עם נקודה בודדת. תסריט שכזה, כאמור, לא יקרה.

# מי שמאזנים לצד הצעיר את הגיל הממוצע הם פלוריאן וירץ וג'מאל מוסיאלה, שכבשו תוך 19 דקות והפכו לצמד בני 21 ומטה הראשון שכובש עבור נבחרת אחת באותו משחק ביורו.

2 - In Florian Wirtz and Jamal Musiala (both 21), Germany have become the first side ever to have two players aged 21 or younger score for them in the same match at the EUROs. Blossom.pic.twitter.com/JKVyfBfxwD

— OptaJoe (@OptaJoe)June 14, 2024

# וירץ, שכבש בדקה ה-10, הוא הגרמני השלישי שכובש את השער הראשון במשחק הפתיחה של היורו אחרי גרד מולר וקרל היינץ רומינגה. בנוסף, הוא הצעיר ביותר לכבוש במדי נבחרת גרמניה ביורו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

# אחרי שקאי האברץ כבש את השלישי, גרמניה הפכה לנבחרת השנייה בהיסטוריה לכבוש שלושה שערים במחצית הראשונה ביורו. הראשונה והיחידה לעשות זאת עד כה היא צרפת, שעשתה זאת פעמיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר