אחרי הניצחון הערב (שלישי) של מנצ'סטר סיטי על טוטנהאם 0:2, הפרמייר ליג בדרך למחזור הכרעה רותח, כאשר קרב האליפות בין התכולים לארסנל יוכרע ביום ראשון. ארלינג הולאנד כבש את השער היקר בדקה ה-51, הכפיל עם פנדל מדויק בדקה ה-91 – והבטיח שהאלופה המכהנת תהיה תלויה בעצמה במחזור האחרון.
לקבוצה של מיקל ארטטה 86 נקודות משחק אחד לסיום העונה, בעוד סיטי עם שתי נקודות בלבד מעליה, אך עם הפרש שערים טוב פחות. האלופה תפגוש את ווסטהאם למשחק ביתי באתיחאד וכאמור תלויה בעצמה. ניצחון יבטיח לפפ גווארדיולה ולחניכיו את התואר, בעוד הפסד או תיקו עלולים לעלות להם באליפות. במצב של הפסד, גם תיקו יספיק לארסנל כדי להניף את הגביע, לאור היתרון בהפרש השערים.
המצב בטבלה
- מנצ'סטר סיטי – 88 נק' (+60)
- ארסנל – 86 נק' (+61)
ארסנל, שרשמה עונה אדירה בכל המובנים, תפגוש במחזור הסיום את אברטון, אחת הקבוצות החלשות בפרמייר ליג שכבר הפסידה לה העונה 0:1. בדיוק כמו ליברפול של יורגן קלופ, שהיתה שוברת שיאים ועדיין מסיימת מאחורי הקבוצה של פפ, ייתכן כי זה יהיה גורלה גם של ארסנל.
התותחנים רשמו ניצחון 27 העונה בליגה כשגברו על מנצ'סטר יונייטד במחזור ה-37, הכי הרבה שלהם אי פעם בפרמייר ליג. אפילו בעונת ה"בלתי מנוצחים" ב-2004 - עונת האליפות האחרונה של ארסנל - הושגו פחות ניצחונות.

