רפא מארקס, שמשמש כמאמן ברצלונה ב' ומועמד לתפקיד המאמן הראשי של הקבוצה, מודה בראיון בספרד: "מסי ואני לא היינו חברים, היינו עמיתים".
מארקס, שמוזכר כאחד מאלה שיכולים לרשת את צ'אבי סיפר: "ראיתי את הופעת הבכורה של מסי כשהיה צעיר. אבל לפני כן, שמענו על ילד בלה מאסיה שהיה שונה מהשאר, תופעה אמיתית. ידענו שהוא הולך להיות טוב, אבל רצינו לעזור לו".
ליאו מסי חותם למעריץ על חולצה באמצע הכביש
"באימונים נהגתי לתת לו הרבה פקודות, והוא הקשיב. ידענו שיש לו יכולת לכדרר על פני 3-4 שחקנים, אבל לפעמים הוא הגזים. ניסינו להיות ישירים איתו. 'כאן מכדררים , כאן אתה לא'. אתה צריך להיות חכם יותר, ולעבוד עם חברי הצוות שלך".
מארקס שיתף בתקרית בינו לבין הפרעוש: "יום אחד, בגלל ההתעקשות שלי על ההוראות האלה, קרתה בינינו בעיה. התחלנו להחליף מילים, אז גווארדיולה היה צריך להתערב ולהפסיק את הריב. האמת היא שמסי ואני לא היינו חברים, היינו עמיתים. גם אז, אני מעריץ את ליאו על הקריירה שלו והוא הגדול בתולדות הכדורגל".
Rafa Marquez talks about a problem that happened between him and Leo Messi at Barça:
— Barça Universal (@BarcaUniversal) February 10, 2024
"I saw Messi's debut when he was young. But before that, we had heard about a kid in La Masia who was different from the rest, a real phenomenon. We knew he was going to be good, but we wanted… pic.twitter.com/38BgjVZLVT
לאחר ששמע כי הוא מועמד לאמן את הקבוצה הבוגרת של בארסה, אמר מארקס: "מי לא רוצה להיות מאמן ברצלונה? אמשיך להתכונן, זו רק העונה השנייה שלי כמאמן, אבל אי אפשר להגיד לא להזדמנות כזאת". כשחקן הוא זכה עם בארסה ב-4 אליפויות ספרד ופעמיים בליגת האלופות.


