ג'ירונה היא הקבוצה הלוהטת של הליגה הספרדית ושל אירופה כולה. היא מובילה את הטבלה הספרדית לאחר 16 משחקים כאשר במאזנה 41 נקודות. ואתמול (ראשון) הרשימה הרשימה במיוחד כשניצחה את ברצלונה, אלופת ספרד, בתוצאה 2:4. מי שהצטיין במשחק היה המגן מיגל גוטיירס, ש"עשה בית ספר" לשחקני ברצלונה בעמדת המגן השמאלי ואף כבש שער נהדר.
הסיפור של גוטיירס בן ה-22 הוא למעשה סיפורה של ג'ירונה. גוטיירס גדל בריאל מדריד אך לא מצא את מקומו בקבוצה הראשונה של הבלאנקוס. בקיץ 2022 הוא נמכר לג'ירונה ששילמה כ-5 מיליון יורו תמורת 50% מכרטיסו של השחקן. בריאל ככל הנראה זיהו את הפוטנציאל והשאירו לעצמם זכות ראשונים להחזירו בתג מחיר של 8 מיליון יורו. בג'ירונה ציינו כי שאר הקבוצות שירצו בשירותיו של השחקן יצטרכו לשלם סכום גבוה פי 5 מהסכום בו הוא נקנה. משמע תג המחיר יעמוד על 25 מיליון יורו
בכל מקרה מאמן ג'ירונה, מיצ'ל סאנצ'ס, כלל אינו מתכוון לוותר על השחקן שלו ודרש מההנהלה להחתימו על חוזה עד קיץ 2027. אך ההופעות שלו העונה בכלל, ההופעה מול ברצלונה בפרט מקרבת את גוטיירס בחזרה לקבוצה הלבנה של מדריד.
גם שכרו הנמוך של המגן שמגיע לכחצי מיליון יורו לעונה אינו צפוי להוות בעיה, כאשר בספרד מדווחים שגם פפ גוארדיולה ומנצ'סטר סיטי צפויים להגיש הצעה לשחקן כבר בחודש ינואר הקרוב.



