"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הצדעות נאציות וקטטות ברחובות: הפציעה של פאביו גרוסו היתה רק ההתחלה של לילה קשה במארסיי

הותקפו שלושה אוטובוסים של אוהדי ליון, שהגיבו בתנועות וקריאות גזעניות • המשטרה עצרה כמה עשרות מהפורעים • וסביבת האצטדיון דמתה לשדה קרב • האלימות בכדורגל הצרפתי חצתה עוד גבול

,עודכן
0השמעה
אוטובוס קבוצת ליון אחרי מתקפת אוהדי מארסיי. צילום: מתוך טוויטר

המפגש הרותח בין מארסיי לליון אתמול (ראשון) לא יצא לדרך עקב מתקפה אלימה של אוהדי הקבוצה המארחת על אוטובוס היריבה, שכמעט כל חלונותיו נופצו ממטר אבנים, וכתוצאה מכך מאמן ליון פאביו גרוסו ועוזרו נפצעו.

אורן סמדג'ה ושגיא מוקי בקיבוץ בארי

ההודעה על ביטול המשחק, שהגיע אחרי ששחקני ליון הבהירו כי אינם מוכנים לשחק בסטאד ולודרום, היתה האות לחלק השני של המערכה, שנמשך עמוק לתוך הלילה, וגם בו נחצו לא מעט גבולות.

תחילה התנפלו עשרות אוהדי מארסיי על שלושה אוטובוסים של אוהדי ליון, אותם המשטרה ניסתה להבריח לאזור בטוח. גם האוטובוסים האלה ניזוקו, אבל זאת היתה רק ההתחלה.

ברחובות שסובבים את האצטדיון החלו קטטות בין אוהדי הקבוצות, למרות שהמשטרה, כך על פי ה"ל'קיפ", נכחה במקום ו"ועשתה עבודה טובה". נשמע קצת מגוחך נוכח המראות.

פאביו גרוסו. אווירת מלחמה במארסיי,צילום: מתוך טוויטר

"הם באו כדי לגרום לנו פציעות חמורות", צייץ בלם ליון דז'אן לוברן, "הממשלה חייבת לטפל בזה, כי יום אחד זה יהיה מאוחר מדי".הקרואטי גם איחל לאוהדי ליון "לחזור הביתה בשלום", אבל גם לא התגלו כתמימים.

בתקשורת הצרפתית סיפרו כי: "אוהדי ליון, חלק קטן מהם, יצא לרחובות בלי פחד והחל בקריאות גזעניות לעברם של אוהדי מארסיי. עשו להם פרצופים של קופים ועברו גם להצדעות נאציות ועוד מחוות נאציות מכוערות".

"אנחנו גאים להיות חוליגנים צרפתיים", קראו אוהדי ליון, גם ביציעים טרם ביטול המשחק וגם מחוץ לאצטדיון, ברמיזה עבה למוצאם של חלק מאוהדי היריבה, שבאחד ממשחקיה האחרונים של הקבוצה בחרו להניף את דגל פלשתין כהזדהות עם עזה.

נשיא מארסיי, פאבלו לונגוריה, גינה בצורה רפה את אוהדי קבוצתו: "זה בלתי מתקבל על הדעת. חבורה של אדיוטים פזיזים הרסו את החגיגה". שרת הספורט הצרפתית, אמלי אודאה קסטרו היתה חריפה יותר: "עלינו למצוא במהירות את העבריינים ולהעמידם לדין".

Marseille solidaire de Gaza !#OMAEKpic.twitter.com/3lfVikv9lZ

— Cerveaux non disponibles (@CerveauxNon)October 27, 2023
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר