מוכן להופעת הבכורה בליגת האלופות. רד בול זלצבורג ואוסקר גלוך יתארחו הערב (רביעי, 22:00, ספורט 5 פלוס) אצל בנפיקה ליסבון למשחק הראשון של השתיים בשלב הבתים של ליגת האלופות העונה.
בינתיים, הקשר הישראלי, שיפתח בהרכב וינסה להראות את הכישרון הגדול שיש לו ברגליים בפעם הראשונה גם על הבמה הגדולה מכולן, התראיין ל"דיילי מייל" הבריטי וחשף לא מעט פרטים מעניינים מעברו, וגם על ההתרגשות בחצי גמר אליפות אירופה בקיץ במדי הנבחרת הצעירה מול אנגליה.
"ביליתי כל יום, כל זמן שהיה לי ברחוב, במשחק עם חברים. הייתי ממש קטן וממש צעיר", הודה גלוך. "כשהייתי בן חמש, אבא שלי לא רצה שאהיה כדורגלן מקצועני. אמרו לו שהוא צריך לראות אותי משחק. הוא היה מופתע ממני ואמר לי: 'אם אנחנו רוצים להיכנס לזה, אנחנו צריכים ללכת על ב-100 אחוז".
"היה לי ממש קשה", אמר הישראלי על כך שבגיל 15 ישב על הספסל במשך 8 משחקים רצופים בקבוצת הנוער של מכבי תל אביב, על מנת 'לחזק את הכוח הנפשי שלו'. "אפילו רציתי לפרוש מכדורגל, אבל אבא שלי היה איתי. הוא אמר שהוא רוצה שאמשיך. הוא התקשר למועדון ואמר להם: 'אם זה ימשיך ככה, לא תראו אותו יותר'. משם הכל התחיל להתנהל בצורה הנכונה. אחר כך הרגשתי ממש חזק. אם אני עכשיו על הספסל, יותר קל לי. אני יודע איך להתנהג, איך לשמור על המצב הנפשי הנכון".
גלוך היה בן 17 כשערך את הופעת הבכורה שלו בהרכב הראשון של הצהובים, מול היריבה מכבי חיפה באפריל 2022, ואף הבקיע. "קיבלתי הזדמנות מול אחת הקבוצות הגדולות בישראל", הוא אומר. "זה לא היה קל - הרגשתי את כל הלחץ הזה, אבל הגעתי למשחק משוחרר בראש".
גלוך, שהיה חלק מנבחרת ישראל עד גיל 21 שהפסידה פעמיים לאנגליה באליפות אירופה בקיץ (בשלב הבתים ובחצי הגמר) אמר על המפגשים מול האנגלים: "זה היה מיוחד. אמנם לא נגענו הרבה בכדור והיינו יותר הגנתיים, אבל לראות אותם, שחקני פרמייר ליג - זו הרמה שאליה אנחנו רוצים להגיע. זה היה ניסיון טוב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
