"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בטעם של פעם

מנצ'סטר יונייטד הלמה בסיטי, יריבתה העירונית עם 2:4 באולד טראפורד • יאנג כבש ובישל פעמיים לפלאיני ולסמולינג, מאטה הצטרף לחגיגה • צמד של אגוארו לא עזר • פאברגס העניק לצ'לסי 0:1 על ק.פ.ר בדקה ה-88

,עודכן
צילום: רויטרס // קאריק מעל כולם. חגיגה גדולה באדום

שתי קלישאות חבוטות עמדו על הפרק לפני שריקת הפתיחה לדרבי של מנצ'סטר. "לדרבי חוקים משלו" קיוותה מנצ'סטר סיטי שניצחה את יונייטד בארבעת המפגשים האחרונים, אבל בסופו של עוד ערב עגום בתקופה האחרונה גילתה שלפעמים "הטבלה לא משקרת".

"זה יום גדול להיות בו אוהד יונייטד" חגג בסיום לואי ואן חאל שמיהר להרגיע והזכיר שהעונה טרם הסתיימה.זה היה אחד המשחקים הטובים ביותר העונה של מנצ'סטר יונייטד. הקבוצה של ואן חאל הייתה עדיפה בכל אספקט מקצועי וגם בזה המנטאלי. מנואל פלגריני הצליח להפתיע את ההולנדי בפתיחה עם קישור מעובה ולחץ על כל המגרש שהניב שער יתרון מהיר של קון אגוארו, ששבר בצורת של חמישה משחקים ללא כיבוש.

השדים האדומים לא נבהלו וידעו להגיב מיד – אשלי יאנג כבש בדקה ה-14 את שער השיוויון אחרי התקפה שהתחילה מהרחקה סתמית של דויד דה חאה ו-13 דקות אחר כך בישל למרוואן פלאיני את שערו החמישי בששת המשחקים האחרונים. הבלגי המצוין מסמן יותר מכולם את השיפור של יונייטד תחת ואן חאל ויחד עם אשלי יאנג המצטיין במשחק ומייקל קאריק, המארחת שלטה ללא עוררין במרכז המגרש.

עד לפני כמה שבועות קשה היה לדמיין איך יונייטד לוקחת חלק במאבקי הצמרת והנה פתאום היא כובשת רביעייה בדרבי, משיגה שישה ניצחונות ברציפות וממרומי המקום השלישי פותחת פער של ארבע נקודות מסיטי."אנחנו בסך הכל מקשיבים למאמן שלנו, וזה עובד" הסביר בפשטות יאנג את הכושר הנהדר של יונייטד.

המחצית השנייה רק העצימה את המגמות ההפוכות בהן נמצאות שתי הקבוצות –חואן מאטה וכריס סמולינג נעצו עוד שני כדורים בארון של הסיטיזנס שנראו רע מאוד ורשמו הפסד רביעי בששת המחזורים האחרונים.

מאטה מכניע את הארט // צילום: אי.אף.פי

"זה אחד הימים הגרועים שחוויתי כשחקן מנצ'סטר סיטי" אמר בסיום ג'ו הארט והוסיף "אכזבנו את עצמנו ואת האוהדים שלנו"

הבעיה הבולטת ביותר בקבוצה של המאמן הצ'ילאני היא ההגנה – וינסנט קומפאני שצריך היה להיות מורחק אחרי עבירה קשה על דיילי בלינד הוחלף כמחצית בשל פציעה, מרטין דמיצ'ליס בן ה-34 לא מתאים לרמות האלה וגם אליקים מאנגלה ששיחק 45 דקות לא נראה כמו שחקן ששווה היה להשקיע תמורתו כ-40 מיליון יורו.

מבין חמשת הראשונות סיטי ספגה הכי הרבה (36) ובקצב הזה יהיה לה קשה מאוד לתפוס את אחד המקומות שמובילים ישירות לליגת האלופות.

"מחר אתה מפוטר" שרו האוהדים האדומים לעברו של פלגריני לאורך המחצית השנייה ובאמת עושה רשום שימיו של הצ'ילאני, שנראה אבוד על הספסל של אלופת אנגליה ספורים.

"קשה להיות במקום הרביעי בטבלה" סיכם פלגריני אבל השאיר מקום לאופיטימיות כשאמר ; "יש עוד 18 נקודות בקופה, אנחנו לא מרימים ידיים".

ססק והמסיכה. גיבור העל של הבלוז // צילום: אי.אף.פי

בשבוע הבא למנצ'סטר יונייטד מחכה עוד מבחן ענק, מפגש מול מוריניו וצ'לסי בסטאמפורד ברידג'.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מוקדם יותר היום, עד הדקה ה-88 מוליכת הטבלה התקשתה מאוד ללא דייגו קוסטה במגרשה של ק.פ.ר, אבל אז הגיע ססק פברגאס, חבוש במסיכה זכר לפציעה מול סטוק וכבש את שער הניצחון אחרי בישול של אדן הזאר.צ'לסי שומרת על פער שבע הנקודות מארסנל בראש הטבלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר