קאזויושי מיורה. פנסיה זה לחלשים | צילום: מתוך טוויטר

קינג קאזו: בגיל 56, מלך הכדורגל היפני אפילו לא חושב על פרישה

גם אחרי 38 שנה, קאזויושי מיורה מתכוון להמשיך על המגרש של המקצוענים • על הילד שחלם להיות פלה והפך לאגדה בעצמו

את הפתיח של הכתבה הזאת כתבו רבים וטובים בשנים האחרונות בכל שפה, בכל אתר ובכל עיתון. זה מתחיל ב"שחקן המבוגר בעולם", ממשיך ב"לא עוצר", ואז מגיע תיאור של נקודת הציון החדשה של קאזו מיורה.

אז השבוע, השחקן המבוגר בעולם לא עצר ורשם עוד נקודת ציון בקריירה המופלאה שלו. ביום שבת, בדקה ה-90 במשחק בין אוליביירנסיה לאקדמיקו ויזאו בליגה השנייה בפורטוגל, מיורה קם מהספסל כדי לערוך הופעת בכורה במדי אוליביירנסיה שניצחה 1:4.

בכך, היפני פתח את העונה ה-38 בקריירה שלו. בגיל 56, חודש ו-24 ימים הפך לשחקן המבוגר ביותר לשחק בכדורגל הפורטוגלי ושמר על מעמדו כשחקן הפעיל המבוגר בעולם.

מיורה הוא כבר מזמן תופעה. מושא להערצה וחומר גלם נהדר לסיקור. בעידן שבו בודדים השחקנים שנשארים במשחק אחרי גיל 40, הוא כבר חצה את ה-50 ונמצא קרוב יותר ל-60.

כבר כמה שנים שהוא קובע שיאי גיל של הופעות, כיבוש שערים וכו׳, מאריך את הקריירה עד אשר הגוף יסמן לו שזה בלתי אפשרי. ולמרות שהמרחק בין תופעה לקוריוז יכול להיות מאוד קצר, מיורה הוא ממש לא כזה.

מיורה. אל תקראו לו קוריוז, צילום: מתוך טוויטר

הקריירה המרשימה שלו מתועדת היטב ומספרת סיפור מעורר השראה על בחור יפני שקיבל מאביו סרט על פלה ובגיל צעיר יצא לברזיל עם חלום לשחק כדורגל והצליח למרות כל הקשיים, המכשולים, גילויי גזענות ובעיות השפה. הוא הרוויח ביושר את הכינוי ״המלך קאזו״, ולא לחינם יש לו עדת מעריצים ומעריצות.

אחרי שפרץ את כל תקרות הזכוכית האפשריות והפך לכדורגלן יפני בסנטוס הברזילאית, הוא גם הפך ליפני הראשון באיטליה כששיחק בגנואה. בהמשך עבר גם בדינמו זאגרב ובסידני האוסטרלית, אבל את מרבית הקריירה – שהיא רבה – העביר ביפן.

מיורה כיכב בנבחרת היפנית שבמדיה כבש 55 שערים ב-89 הופעות, ובגזרת הקבוצות קרע רשתות בורדי קוואסקי, ויסל קובה וביוקוהאמה – בכל קבוצה כיכב בעשור אחר. ביוקוהאמה, למשל, חגג יומולדת 40 ואז גם 50.

יוקוהאמה הייתה הבית שלו מ-2005 ונדמה היה ששם יסיים את הקריירה, אבל ירידת ליגה גרמה לו לנדוד עד שהגיע בחודש פברואר לאוליביירנסה הפורטוגלית שהבעלים שלה הוא אותם הבעלים של יוקוהאמה.

השאלה המתבקשת היא איך הוא עושה את זה? גוף האדם הוא אמנם מכונה שלא תאמן, אבל המכונה הזאת מתחילה לחרוק עם הזמן. הגיל תמיד עושה את שלו, ובגיל 56 אפילו לקום מהרצפה לעמידה הופך להיות משימה לא פשוטה.

מיורה. מה סוד הקסם שלו?, צילום: אוליביירנסיה, האתר הרשמי

"אני מרגיש בן 65" אמר מיורה ביום הולדתו האחרון; "אבל למדתי לסרב לקבל את העובדה שאני אדם מבוגר". סממני הגיל מופיעים על מיורה. השיער לבן, הקמטים בולטים, אי אפשר להסתיר את זה. יחד עם זאת, החלוץ היפני מצא את הנוסחה לחיות על זה ובעיקר להמשיך לשחק עם זה.

מי שמעוניין, זה הזמן לרשום: ההשכמה שלו היא כל בוקר בחמש, לאחריה מגיעה ארוחת בוקר שמורכבת עבורו על ידי תזונאי מיוחד. בהמשך היום התפריט שלו מורכב מהרבה חלבונים ומעט שומן. סטייק וסלט, ועם הברזל שלו נמוך הוא מוסיף לתפריט כבד עוף.

בסיום כל אימון הוא נכנס לאמבטיית קרח ושותה משקה מיוחד אותו הוא מכנה ״מיץ תפוזים״. לפי השמועות, הוא שוקל את עצמו ובודק אחוזי שומן חמש פעמים ביום כדי לוודא שהוא לא סוטה מהמסלול.

בינתיים, הוא על המסלול הזה 38 שנים שבמהלכן עזר לקדם את הכדורגל היפני. הוא פתח דלתות, העניק השראה ובעיקר אפשר ליפנים לחלום.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במדינה שבה תוחלת החיים היא אחת הגבוהות בעולם, כמעט 84 שנים, מיורה גילה השבוע שהוא אולי מבוגר עבור הכדורגל העולמי אבל צעיר עבור הכדורגל היפני. בדיוק השבוע נפתחה  במולדתו ליגה לגילאי 80 פלוס, ויש לו עוד הרבה זמן עד שיוכל לשחק שם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו