ההפגנות באינדונזיה בשבוע שעבר נגד ישראל | צילום: EPA

פיפ"א הודיעה רשמית: בגלל ישראל המונדיאליטו יזוז מאינדונזיה למדינה אחרת

לאחר ההפגנות נגד מדינת ישראל לפני כשבוע, ולאחר פגישה בין נשיא ההתאחדות המקומית לנשיא פיפ"א ג'יאני אינפטינו הוחלט להזיז את גביע העולם עד גיל 20 ליעד אחר שטרם נקבע

חדשות מסעירות. בעקבות פגישה שנערכה היום (רביעי) בין נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו ונשיא התאחדות הכדורגל של אינדונזיה (PSSI) אריק ת'והיר, פיפ"א החליטה להדיח את אינדונזיה כמארחת של גביע העולם עד גיל 20 כאשר מארחת חדשה תוכרז בהקדם האפשרי. תאריכי הטורניר יישארו ללא שינוי כרגע כאשר סנקציות פוטנציאליות נגד אינדונזיה עשויות להגיע גם בשלב מאוחר יותר.

הנסיבות עליהן דובר בפגישה בין הנשיאים היא בעקבות המחאות נגד מדינת ישראל שהתרחשו במדינה לפני כשבוע. עשרות פוליטיקאים, אנשי דת ואנשי ציבור מחו נגד הגעת הנבחרת הישראלית למדינה המוסלמית ולארגון הכדורגל העולמי היו ספקות על היכולת לאבטח את הישראלים שיגיעו למדינה. 

פיפ"א כתבה בהודעתה: "פיפ"א רוצה להדגיש שלמרות החלטה זו, היא נותרה מחויבת לסייע באופן פעיל להתאחדות באינדונזיה, בשיתוף פעולה הדוק ובתמיכת ממשלתו של הנשיא ווידודו, בתהליך השינוי של הכדורגל האינדונזי בעקבות הטרגדיה שהתרחשה באוקטובר 2022. חברי פיפ"א ימשיכו להיות נוכחים באינדונזיה בחודשים הקרובים ויספקו את הסיוע הנדרש".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

מי שבשבוע האחרון הוזכרה כמועמדת לארח במקום אינדונזיה את הטורניר היא ארגנטינה, אבל טרם התקבלה כאמור החלטה סופית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...