מנצ'סטר סיטי - ברנלי (שבת, 19:45). לפני שבועיים אמר פפ גווארדיולה שמחליפו במנצ'סטר סיטי יהיה וינסנט קומפאני. "זאת התחושה שלי. יש לו מוסר עבודה, הוא מבין את המשחק והוא מכיר את המועדון".
קומפאני, מתלמידיו הרבים של פפ, הרוויח את הנבואה הזאת בגדול. בתוך כמה חודשים הוא הפך את ברנלי למכונת כדורגל מודרנית. היא מניעה כדור, ושחקניה מחליפים מקומות ומסירות, לא מעיפים ולא מרביצים. ברנלי כבשה הכי הרבה, ספגה הכי מעט ומוליכה את הצ'מפיונשיפ בפער של 13 נקודות. בשבת היא תפגוש את סיטי ברבע גמר הגביע האנגלי, במה שיהיה גם מפגש מאמנים ראשון בין קומפאני לפפ. "הוא אחת הסיבות לכך שרציתי להיות מאמן", פרגן הבלגי לספרדי.
ריימס - מארסיי (יום ראשון, 19:45). בשבוע שעבר השלימה ריימס רצף נדיר, הארוך ביותר כרגע בליגות הגדולות של אירופה. הניצחון 0:1 על מונאקו היה המשחק ה־19 שלה ברציפות בליגה ללא הפסד. המדהים בסיפור הוא ש־17 מתוך 19 המשחקים האלה היו הראשונים בתפקיד של המאמן וויל סטיל, בלגי בן 30 ללא רישיון פרו, שלקח את הקבוצה אחרי פיטורי אוסקר גרסיה עם שאיפה אחת בלבד: להישאר בליגה.
במשימה הזאת עמד סטיל מזמן, וכעת, במרחק 4 נקודות בלבד מהמקום שמוביל לאירופה, הוא חושב קדימה: "אני רוצה שנדחוף את עצמנו ונגלה לאן עוד אפשר להגיע".
ברצלונה - ריאל מדריד (יום ראשון, 22:00). ב־2011 דבר גרר דבר, ובפרק זמן של 18 ימים נפגשו היריבות הגדולות לארבעה משחקי קאלסיקו מכריעים: גמר גביע, שניים בחצי גמר אלופות ומשחק ליגה. אלה היו שבועיים וחצי שמתחו את היריבות הזאת לקצה - מסי נגד רונאלדו, מוריניו נגד פפ, כל משחק הסיט את המומנטום לצד המנצח.
השנה אמנם יושלמו רק שלושה מפגשים ובפרק זמן כמעט כפול, אבל הגודש דומה. חצי גמר גביע ראשון כבר נערך והסתיים עם 0:1 לברצלונה, ובראשון מפגש הליגה בקאמפ נואו עשוי לקבוע לאיזה כיוון הולכת העונה בליגה. עם 9 נקודות הפרש, ניצחון של בארסה ינעל את הסיפור. בכל אופן, זה רק פרק אחד מטרילוגיה נהדרת.
לאציו - רומא (יום ראשון, 19:00). שתי הנציגות של עיר הבירה חוות עונה די דומה. רק שתי נקודות מפרידות ביניהן, על הספסלים מאמנים בכירים - מוריניו בצד האדום וסארי בצד התכול - והן סובלות מחוסר יציבות. לשתיים יש שאיפה זהה - להיות בליגת האלופות בעונה הבאה - אבל ההיסטוריה מספרת שמאז 2007 לא קרה ששתיהן היו במפעל הבכיר באותה השנה. לכן, הדרבי בראשון הופך להיות קריטי עבור השתיים. העיר הזאת לא מספיק גדולה לשתי קבוצות בליגת האלופות.
הופנהיים – הרטה ברלין (שבת, 16:30): סיפור עלייתה של הופנהיים הוא מוכר, ידוע ומעורר השראה. מליגה חמישית בשנת 2000 לראשונה ב-2008, יציבות מרשימה מאז, העפלה היסטורית לליגת האלופות ודוגמה ומופת לניהול. כעת, היא נדמה שנכתב סיפור נפילתה. פחות נוצץ, אבל מסתמן כבלתי נמנע. הקבוצה של מונאס דאבור צנחה בשבוע שעבר למקום האחרון כשספגה בדקה ה-90 בהפסד 1:2 לפרייבורג. היא ללא ניצחון מאז חודש אוקטובר, כשבארבעת המשחקים האחרונים הפסידה על חודו של שער אחד. מאמן חדש הגיע לפני כחודש וכבר מדברים שם על מאמן חדש. כשנותרו 10 מחזורים לסיום העונה, להופנהיים לא יהיו עוד הרבה הזדמנויות לשנות את העלילה.
משחקים בולטים נוספים בספורט בסופ"ש הקרוב:
שבת, 01:30, קליבלנד – וושינגטון (אבדיה)
שבת, 15:00, הפועל ב"ש – הפועל ירושלים
שבת, 17:00: סאות'המפטון – טוטנהאם
שבת, 17:30, מכבי ת"א – מכבי נתניה
שבת, 19:30, בית"ר ירושלים – הפועל ת"א
שבת, 19:30, דורטמונד – פ.צ קלן
שבת, 20:00, מכבי חיפה – מ.ס אשדוד
שבת, 21:45, אודינזה – מילאן
שבת, 22:00, אתלטיקו מדריד – ולנסיה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו