"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תואר ראשון אחרי 6 וחצי שנים: מנצ'סטר יונייטד זכתה בגביע הליגה האנגלי

השדים האדומים ניצחו את ניוקאסל 0:2 • קאסמירו כבש את הראשון בדקה ה-33 • רשפורד הכפיל אחרי 6 דקות • וומבלי היה מלא עד אפס מקום • המגפייז ימשיכו לחכות לתואר

,עודכן
0השמעה
ההנפה שחיכו לה כל כך הרבה שנים, צילום: רויטרס

מנצ'סטר יונייטד זכתה הערב (ראשון) בתואר הראשון העונה באנגליה, אחרי שניצחה את ניוקאסל 0:2, לעיני 90 אלף צופים שמילאו את אצטדיון וומבלי שבלונדון. עבור השדים האדומים מדובר בתואר ראשון מאז הזכייה במגן הקהילה אי שם בשנת 2017.

הפערים בין הקבוצות היו ניכרים מפתיחת המשחק, אך ניוקאסל לא הורידה את הרגל מהגז ותקפה את שערו של דוויד דה חאה, אבל לא הצליחה להגיע להגיע להזדמנות ממשית. זה לקח 33 דקות עד שהגיע השער הראשון של יונייטד - לוק שו הגביהה כדור רוחב פנימה וקאסמירו זינק גבוה ונגח את הכדור לפינה הימנית העליונה וקבע 0:1 מוצדק לשדים האדומים.

טן האח. קצת אוויר לנשימה,צילום: אי.פי.איי

כעבור 6 דקות בלבד מרקוס רשפורד המשיך בתקופה הנפלאה שלו והכפיל את התוצאה. האנגלי הוריד עם העקב לווחהורסט, שדהר לעבר הרחבה, הכניס כדור בין שניים בחזרה לרשפורד והאחרון בעט כדור שפגע בבוטמן, קפץ מעל קאריוס ונעצר רק בתוך השער. 0:2, האנגלי כבש בכל אחד ממשחקי גביע הליגה העונה.

שו עובר בקלות את אלמירון,

המחצית השניה המשיכה כמו קודמתה, כשיונייטד החזיקה יותר בכדור אבל למעט הזדמנויות של אנטוני ופרד בדקות הראשונות ועוד אחת של רשפורד בדקה ה-74 – לא הצליחה לאיים על השער של קאריוס. המגפייז ניסו לכבוש שער מצמק – אך ללא הצלחה, ולבסוף נשארו עם המחמאות. התואר נוסע בצדק כל הדרך למנצ'סטר.

אווירה מחשמלת ביציעי ניוקאסל,צילום: רויטרס

מהלך המשחק:

דקה 2: התקפה ראשונה של מנצ'סטר יונייטד הסתיימה בכדור רוחב מצוין של מרקוס רשפורד, אך הגנת ניוקאסל הרחיקה ברגע האחרון לקרן.

דקה 13: קאריוס עמד במבחן הראשון שלו. וחהורסט השתחרר משמירה כפולה והצליח לבעוט למסגרת מ-15 מטר, כדור חלש מדי שהתגלגל לידי השוער.

גם אוהדי יונייטד הגיעו בהמוניהם,צילום: רויטרס

דקה 26: הגבהה של קירן טריפייר מימין מצאה את ראשו של פביאן שאר, אבל הבלם נגח מעל השער ופצע על הדרך את עצמו ואת ליסנדרו מרטינס.

משחק צמוד בוומבלי,צילום: גטי אימג'ס

דקה 32: סן מקסימן היתל בדאלוט ומצא את עצמו עמוק בתוך הרחבה מול דה חאה, אבל הזווית הייתה לא קלה והכדור הלך החוצה.

דקה 33: גול! לוק שו הגביהה כדור רוחב פנימה וקאסמירו זינק גבוה ונגח את הכדור לפינה הימנית העליונה. 0:1 יונייטד.

קרסמירו נוגח את הגול,צילום: רויטרס

דקה 39: גול! והנה השני של השדים האדומים. מרקוס רשפורד ממשיך בתקופה הנפלאה ומכפיל את התוצאה אחרי שקיבל כדור נהדר מ-ווחהורסט.

רשפורד. פירק את ההגנה של ניוקאסל,צילום: רויטרס

דקה 43: טריפירי הגביה מקצה הרחבה, אבל דן ברן נגח מקרוב החוצה. ניוקאסל מנסה לכבוש לפני השריקה.

דקה 45+4: בעיטה אדירה של וחהורסט מקצה הרחבה. תגובה נפלאה של קאריוס הצילה את ניקאסל מספיגה שלישית.

אלמירון מול פרננדז,צילום: איי.אף.פי

מחצית שנייה:

דקה 47: אנטוני ניסה להבקיע ברגל שמאל מ-17 מטר, הכדור הגיע ישירות לידיו של קאריוס.

דקה 65: סן מקסימן עושה לא מעט צרות להגנת יונייטד על קו שמאל, אבל זה לא מספיק כדי לייצר איום ממשי על השוער ההולנדי.

שחקני ניוקאסל מתוסכלים,צילום: רויטרס

דקה 68: ג'ואלינגטון ניסה את מזלו פעמיים בתוך הרחבה, אבל ליסנדרו מרטינס מנע ממנו שער מצמק.

דקה 74: זביצר חילץ כדור במחצית המגרש של ניוקאסל והוציא כדור עומק נפלא לכיוונו של רשפורד, האחרון השתחרר לבעיטה וסחט הצלה נוספת מקאריוס.

דקה 91: זה היה חייב להיות השער השלישי של יונייטד, אבל פרננדש לא מסר, סידר לעצמו מצב בעיטה וקאריוס מנע שער ודאי.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

דקה 90+3: נגיחה נפלאה של ג'ואלינגטון סחטה הצלה לא פחות מרשימה מדה חאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר