בעולם לא נרגעים מהגלימה של מסי: "לא נחזור למדבר חסר הנשמה"

בכלי התקשורת ברחבי תבל לא הצליחו להבין מדוע הפרעוש הולבש בגלימה מקומית רגע לפני שהניף את הגביע: "החותמת הסופית של מארחת אומללה, שהמליכה אותו כאילו הוא שייך לה"

מסי ואמיר קטאר, הישג ענק ליחסי הציבור של המדינה, צילום: רויטרס

ליאו מסי נכנס אתמול (ראשון) סופית לספרי ההיסטוריה של הכדורגל העולמי לאחר שהוא וחבריו הצליחו לזכות במונדיאל אחרי קרב דרמטי עם צרפת באצטדיון האייקוני בלוסייל. בין כל החגיגות הגדולות ודמעות האושר העיבה מעט על החגיגה הגלימה בה הולבש הפרעוש, רגע לפני שהניף את הגביע. אמיר קטאר שם על מסי בישט מסורתי ערבי, כזה שנותנים בדר"כ לבני מלוכה, אבל בעולם כמובן לא אהבו את ההתערבות של המארחת ברגע קסום שייזכר לדורות.

העיתונאי האנגלי איאן הרברט כתב ב"דיילי מייל": "בסופו של דבר, אמיר קטאר הלביש את מסי בגלימה שחורה, שהייתה החותמת הסופית של מארחת אומללה, שהמליכה אותו כאילו הוא שייך לה. מסי, שחקן הטורניר, נראה אדיש אבל הסכים לסשן הצילומים הזה. הוא הוריד את החלוק מיד לאחר ההנפה. הקטארים כבר רכשו את מסי ואמבפה, כחלק מההשתלטות שלהם על פריז סן ז'רמן, אז אפילו בגמר המונדיאל היה להם ברור שהם ייצאו עם מנצח.

עוד כתב: "ג'יאני אינפנטינו, המעודד הראשי של קטאר, יכול בוודאי לצפות לחיי עושר בדוחא, מקום שהפך לבית עבורו. בסופו של דבר היו אלה מסי ואמבפה - לא המיליונרים הקטארים שנתנו לנו משהו לנצור. אנחנו עוזבים את קטאר בלי שום רגש, בלי שום כוונה לחזור למדבר חסר הנשמה הזה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

קאבה סולהקול כתב "סקיי ספורטס" גם התייחס לאירוע המביך והוסיף: "לא ראינו דבר כזה בגמר המונדיאל בעבר, זו תמונה שתיחרט לנצח. בדרך כלל, כשקפטן מניף את הגביע, הוא לובש את החולצה של המדינה שלו, והחולצה של ארגנטינה אחת המפורסמות בעולם הכדורגל. חלק מהאנשים יגידו שזה סימן שקטאר מנסה להשתלט על הרגע. בכל פעם שיראו את התמונה הזו, יזכרו שזה היה מונדיאל בעולם הערבי, שנערך בקטאר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר