"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הבטחתי לבתי מדליית זהב וקיימתי"

מו פארח השלים זכייה שנייה ברציפות ב־10,000 מ', אחרי הזהב בלונדון • בדרך הוא מעד ונפל, אבל זה לא עצר אותו • וגם: על הלילה הנהדר של אצניות ג'מייקה

,עודכן
מו פארח (במרכז). ותנועת הניצחון המפורסמת שלו // מו פארח (במרכז). ותנועת הניצחון המפורסמת שלו

כמה מוזרה וחמקמקה ההיסטוריה האולימפית. מו פארח השלים שלושה רבעים מהדרך להישגו של לאסה וירן הפיני מ־1976-1972 - דאבל שני ברציפות ב־10,000 וב־5,000 מ' - ובדרך עשה מעשה וירן. הפיני נפל במונטריאול במהלך גמר ה־10,000, קם ושבר את השיא העולמי. פארח נפל שלשום בהקפה העשירית, כשהתנגש בגיילן ראפ, קם והתאושש בדרך לזהב האולימפי השלישי שלו.

"מזל שזה היה מוקדם במירוץ, כי יכולתי לקצץ בזמנים בהדרגה. אם זה היה קורה במהלך אחת ההקפות האחרונות, זה היה הסוף שלי", אמר הרץ הבריטי הכבר אגדי.

על מה חשבת כשזה קרה?

״חשבתי על הבת שלי, הבטחתי לה מדליית זהב והייתי צריך לקיים".

אבל אנחנו לא בשנות ה־70, אלא בעידן ציני בהרבה. אז איש לא הציק לווירן על שיטת עירויי הדם שהמציא (היה מקפיא מנות דם של עצמו ומחזיר אותן למערכת קצת לפני המירוץ), ובעוד הבריטים חוגגים החליט עיתונאי אירי לקעקע קצת את השמחה. הוא שאל את פארח על קשריו עם המאמן האמריקני החשוד אלברטו סלאזר, ועל צילום ביקור בביתו של ג'יימה אדן, מאמן שנעצר לאחרונה בספרד. "זה עולם קטן, כולם מכירים את כולם, ביקשו ממני להצטלם", אמר פארח, אבל האווירה הטובה בחדר מסיבות העיתונאים כבר התנדפה, גם כשפארח בירך בנדיבות את סגנו פול טנואי מקניה והמסיים שלישי טמירט טולה מאתיופיה.

מי שהחזיר את האווירה השמחה היו האצניות הנפלאות מג'מייקה. איך אפשר שלא לחייך כשגם האלופה היוצאת, שלי אן פרייזר (זהב בבייג'ין ובלונדון), מאושרת עבור היורשת שלה איליין תומפסון, מהעיירה בעלת השם הציורי אבל מציאות לא מלבבת - בננה־גראונד. תומפסון סיימה בצעירותה רק רביעית באליפות רצות העתיד של ג'מייקה (Champs), אבל לפני כשלוש שנים, כשהיא מדשדשת במקום ה־100 בעולם, עברה להתאמן בקבוצת הריצה של פרייזר עם המאמן סטיבן פרנסיס. נוסף על היותה תחת חסותה של פרייזר, שהמושג "מודל לחיקוי" לא מתחיל אפילו לתאר את חשיבותה עבור נשות מדינתה, במגרש הספורט ומחוצה לו.

השיפור היה הדרגתי ובשנה שעברה היא סיימה שנייה באליפות העולם ב־200 מ'. לפנות בוקר, עם פרייזר הפצועה וכשהרצה השלישית של ג'מייקה, כריסטאניה וויליאמס, פרשה במלך הריצה, תומפסון הביאה הביתה את הזהב ביתרון מרשים - 10.71 שנ' לעומת 10.83 לטורי בואי האמריקנית ו־10.86 לפרייזר.

ביילס מעל כולן

סימון ביילס הופיעה אתמול באולם ההתעמלות כדי לאסוף מדליית קפיצות שמישהי השאירה לה בקבלה. מה הפער בינה לבין העולם? היא ניצחה עם 15.966 נק', כולל ציון אחד עם ציון דמיוני של 16.033. מאיה פאסקה הרוסייה במקום השני היתה קרובה בהרבה לאחרונה בגמר מאשר לביילס. היום ומחר תוכל ביילס להגיע לשיא כל הזמנים (חמש מדליות זהב) עם תרגילי הקרקע (פייבוריטית מוחלטת) והקורה.

מי שכבר לא פייבוריט מוחלט הוא קוהיי אוצ'ימורה. אם ניצחונו בקרב־רב על אולג ורניאייב היה לחלוטין לא מרשים, אתמול הוא סיים רק חמישי בתרגיל הקרקע, המכשיר שבו זכה במדליית היחידים הבודדת שלו בלונדון (כסף). המנצח היה מקס וויטלוק הבריטי (שני ברזילאים הגיעו למקום שני ושלישי), שהמשיך לאחר מכן לזהב נוסף בסוס הסמוכות.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר