זעזוע ביורוליג: ג'ורדי ברתומאו הודח מתפקידו

ברוב של שישה קולות לעומת חמישה, הוחלט שמנכ"ל המפעל וממייסדיו - יעזוב באופן סופי • מכבי ת"א בין אלו שהצביעו נגד השארתו • האם ימשיך בתפקיד יועץ?

ברתומאו. לא זכה לתמיכה , מתוך טוויטר
ברתומאו. לא זכה לתמיכה, צילום: מתוך טוויטר
מהפך בכדורסל האירופי.
 
ההחלטה נפלה על חודו של קול אחד ובתום ההצבעה התוצאה היתה 5:6. מכבי ת״א היתה בין המצדדות בהדחה ביחד עם שתי היווניות אולימפיאקוס ופנאתינייקוס ובנוסף אליהן גם צסק"א מוסקבה, ז׳לגיריס קובנה ומילאנו. בין המתנגדות היו הספרדיות: ריאל מדריד, ברצלונה ובסקוניה ובנוסף אנאדולו אפס ופנרבחצ׳ה.
 
המהלך היה צפוי. במשך החודשים האחרונים, מספר מועדונים דחפו להחלפת המנכ״ל והאיש הדומיננטי במפעל במשך יותר משני עשורים. הם קיימו מספר ישיבות והמהלך הראשון להחלשתו היתה הוצאתו מישיבות הוועד המנהל של המפעל.
 
הטענה המרכזית היתה נגד התנהלותו בנושא הכלכלי: אי יכולת להגדיל את ההכנסות ואי מיצוי הפוטנציאל השיווקי של היורוליג. הקבוצות טענו שההכנסות שלהן מהמפעל שנחשב לשני בחוזקו אחרי ה-NBA אמורות להיות גבוהות הרבה יותר.
 
כעת, ברתומאו עשוי לקבל הצעה להתמנות ליועץ ליורוליג, אבל סביר להניח שיסרב.
 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר