"הכדורסל האירופי טוב יותר מב-NBA, שחקנים נחים שם"

שאקיל אוניל, שיתארח במשחק הראשון של העונה בז'לגיריו ארנה במפגש בין ז'לגיריס לאולימפיאקוס, התייחס להבדלים בין היורוליג למשחק האמריקני: "כאן כולם משחקים חזק, אני יודע שאני הולך לראות כמה עימותים"

שאקיל אוניל | צילום: AP

אגדת ה-NBA, שאקיל אוניל, יגיע הערב (שלישי, 20:00) לאחד המשחקים המרתקים של הסיבוב הראשון ביורוליג בין ז'לגיריס המתחדשת לאלופה אולימפיאקוס, שייערך לעיניי אולם מלא בקובנה. ההגעה שלו יצרה עניין רב בליטא, שכן היא הגיעה כחלק מתפקידו כשגריר החדש של חברת NordVPN הליטאית.

במסגרת ההגעה, הוא ערך מסיבת עיתונאים בה נשאל גם על חלקו כשגריר וגם על חלקו הנוכחי כפרשן כדורסל בכיר ברשת ESPN. הוא הודה כי זה יהיה המשחק השני שהוא יראה אי פעם באירופה. "יצא לי להיות רק במשחק אחד באירופה, והוא היה מטורף", אמר. "אז אני רוצה לראות עד כמה המשחק הזה יהיה אינטנסיבי ומשוגע".

על ההבדלים בין הכדורסל האירופי ל-NBA אמר: "אני יודע שהם משחקים 36 משחקים ואני יודע שהמשחק האירופי קצת יותר טוב מהמשחק ב-NBA. אני יודע שאני אחטוף הרבה על זה שאני אומר את זה, אבל החבר'ה שם, כולם משחקים חזק לאורך כל 36 המשחקים. יש לנו שחקנים ב-NBA שקצת מורידים הילוך עד משחק האולסטאר או הפלייאוף או משהו כזה. אז אני יודע שהערב יהיו כמה עימותים במהלך המשחק".

שאקיל אוניל | צילום: אי.אף.פי

גם ניקולה יוקיץ' מסכים

אמנם שאקיל אוניל טעה בכמות המשחקים (38 בעונה הסדירה של היורוליג ולא 36), אבל האינטנסיביות היא משהו ששוב עלה על סדר היום בנושא ההבדלים בין הכדורסל האמריקני לאירופי, וזה הגיע גם ממקומות בתוך ה-NBA עצמה. ביום הפתוח לתקשורת של דנבר נאגטס, גם ניקולה יוקיץ' וגם אקס מכבי תל אביב, לוני ווקר, דיברו על כך.

הג'וקר, ששיחק בסרביה ומכיר את הכדורסל האירופי מקרוב, אמר במסע"ת: "אני מקווה שכל שחקן NBA ילך לשחק לחצי שנה באירופה רק כדי להבין כמה לחץ יש שם. אתה יכול לשחק ביום רביעי אצל אולימפיאקוס ביוון ואז אתה משחק בבית נגד הכוכב האדום בלגרד או פרטיזן בלגרד. אם אתה מפסיד שלוש פעמים ברציפות, זה ביג דיל".

ניקולה יוקיץ' | צילום: Getty Images via AFP
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

ווקר, ששיחק גם בז'לגיריס וגם בצהוב, התייחס גם לדברים הללו: "אם אתה לא טוב בשניים-שלושה משחקים, אתה עשוי להיות מפוטר. כל משחק שם זה כמו פלייאוף". אותם קולות מדגישים את ההבדלים בין העונה הצפופה ביורוליג עם כמות המשחקים הקטנה יותר, לצד המפעלים המקומיים, לעומת ה-NBA, בה אין עולות ויורדות והחשיבות של המיקום היא שולית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...