הטרייד הגדול ביותר של הקיץ הושלם הבוקר (שלישי), כשלאחר סאגה ארוכה במיוחד, יאניס אנטטוקומפו עזב את מילווקי ועבר למיאמי היט תמורת טיילר הירו, קלאל וור, חיימה חאקז ג'וניור, קספארס יאקוצ'יוניוס, שלוש בחירות סיבוב ראשון (כולל הבחירה ה-13 בדראפט הקרוב), החלפת בחירת סיבוב ראשון ועוד בחירת סיבוב שני.
השמועות סביב הקבוצה הבאה של היווני, שעזב את הבאקס אחרי 13 שנים, לא היו אחידות עד הרגע האחרון. מה שכן היה ידוע, זה שנותרו שתי קבוצות בלבד במירוץ: בוסטון ומיאמי. לבסוף יאניס וקבוצתו בחרו בעסקה עם ההיט, ולפי הכתב המוערך מארק שטיין, עומד מאחורי כך סיפור לא צפוי.
לפיו, מילווקי רצתה לכלול בעסקה את הספרדי בן ה-20 הוגו גונסאלס, שנבחר בדראפט הקודם ורשם עונת בכורה מרשימה למדי - אבל בוסטון סירבה. "הבאקס בוודאות ביקשו את הוגו, והסלטיקס בוודאי העדיפו לשמור עליו, זהו בהחלט אחד האלמנטים המכריעים במאבק בין בוסטון ומיאמי", אמר.
"הארגון מחויב אליו לחלוטין"
גם ביל סימונה התייחס למעבר אפשר של הספרדי, והוא היה יותר נחרץ: "אני אהיה בהלם מוחלט אם הוגו ייכנס להצעה כלשהי במסגרת עסקת יאניס. כל הארגון מחויב אליו לחלוטין - בראד סטיבנס כנראה הכי. הם לא יכלו להעריך אותו יותר מזה. אני באמת לא מאמין שהוא יכול להיות מעורב".
לאחר השלמת העסקה גם שאמס צ'ראניה יישר קו עם אותן הסיבות והוסיף: "הסלטיקס לא היו מוכנים לוותר על מספיק שחקנים צעירים ונכסים כדי להשלים עסקה עבור יאניס אנטטוקומפו". כאמור, בוסטון הציעה מצידה את ג'יילן בראון, אך זה ככל הנראה לא הספיק לבאקס - שהעדיפו את ה"חבילה" של מיאמי.

